Rusya ilan etti: Halep'te çekilme için...

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, kenti terk etmelerini istediği muhaliflerin çekilmesi için ABD ile masaya oturacaklarını ilan etti.

Rusya ilan etti: Halep'te çekilme için...
Rusya ilan etti: Halep'te çekilme için...
GİRİŞ 05.12.2016 13:39 GÜNCELLEME 05.12.2016 13:43
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Halep'i terk etmeyen muhaliflerin 'terörist' sayılacağını belirterek Salı akşamı veya Çarşamba sabahı ABD ile çekilmeyi görüşmek üzere masaya oturacaklarını söyledi.

Uluslararası haber ajanslarının son dakika olarak geçtiği açıklamasında Lavrov, Halep'te hiçbir muhalif kalmayıncaya kadar Suriye ordusunu destekleyeceklerini ilan etti.

Lavrov'a göre, Moskova yönetimi kuşatma altındaki muhaliflerin çekilmesi için ABD ile anlaşmayı umuyor.

İKİ SEMT DAHA DÜŞTÜ

Suriye'deki iç savaşın en yoğun yaşandığı Halep'te, muhalifler peş peşe ellerinde tuttukları mahalleleri kaybediyor. 15 Kasım'dan bu yana rejim güçleri ve Rusya'nın kuşattığı kentte, bugün itibariyle Karm el Cebel ve El Şaar semtleri de el değiştirdi.

Reuters haber ajansına konuşan muhalifler, iki semtin daha düşmüş sayılacağını açıkladı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Şaar'da şiddetli çatışmaların yaşandığını bildiriyor.

Şam rejimi, Katerci, Meysar ve Karm el Turab mahallelerinin dün geri alındığını ilan etmişti.

ARA SOKAKTA ÇATIŞMA

Suriye ordusu, dün yaptığı açıklamada, kentte mücadele eden muhaliflere Halep'ten ayrılmamaları halinde ölecekleri uyarısını yaptı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Suriyeli general Samir Süleyman, muhaliflerin önünde yalnızca iki seçeneğin bulunduğunu ve hayatta kalmaları için kentten ayrılmalarının şart olduğunu söyledi.

Süleyman, ordunun tüm mahalleleri temizleyinceye kadar durmayacağını belirterek halihazırda muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin yarıdan çoğunu geri aldıklarını belirtti.

Küçük Bana'nın Twitter hesabı artık yok!

 

Halep'ten attığı tweet'lerle dünyada haber olan Bana Alabed'in Twitter hesabı ise silindi. Küçük Bana, son mesajlarında askerlerin kendilerini yakaladığını yazmıştı.

İDLİB'DE EN AZ 78 ÖLÜ

Halep'in güneybatısındaki İdlib'de ise dünden bu yana gerçekleşen hava saldırılarında 78 kişi öldü. Muhaliflerin kontrolündeki kentte ölenlerin yarıdan çoğu Maarat el Numan ilçesinde can verdi.

BMGK'DA OYLAMA VAR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, (BMGK), bugün Halep'e insani yardım ulaştırılması için çatışmalara bir hafta ara verilmesini isteyen tasarıyı oylayacak.

İspanya, Mısır ve Yeni Zelanda'nın hazırladığı önerinin akıbeti öğle saatlerinde netleşecek. Oylamalarda anahtar rol üstlenen Rusya'nın tavrı ateşkes kararını doğrudan etkileyecek. Moskova, 2011'den bu yana beş karar tasarısını veto etti.

YORUMLAR 53
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    49 yıllığına Suriyede kalacaklarını söyleyen rus devlet başkanı..yüzyıllardır sıcak denizlere inmek isteyipte inememişlerdi Suriyeye üs kurana kadar. sıcağı bırakın sımsıcak denizlere indiler..Lazkiyeye yaptıkları üste binlerce tank yüzlerce uçakları var artık ve akdenizde sürekli savaş gemileri kalacak..Ölen ve ölecek müslüman rusların umrunda olur mu?Müslümanlar bu nedenlerden dolayı tek olmalıydı..
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Realite ,yazınızın gerçeğe yakın olduğunu düşünüyorum.
    Cevapla
  • Türkiyem 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet, rusyanın yaninda yer almak pek doğru bir hamle değildi.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya esadı,amerika ise surieli muhalifleri destekliyor.Bu kadar basit.Olayları masala bağlamanın gereği okmuş demekki.ukada ne diyor?Halepteki muhalifler çekilsin bunun amerikayla masaya oturalım. Demekki amerika esadı devirmek için uğraşıyormuş.Karşısında rusya ve iran olduğu için deviremedi.Kısaca budur.Bunun sebeblerini de yazdım.
    Cevapla
  • gülden eryiğit 7 yıl önce Şikayet Et
    Klavyenizi değiştirin.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcuların çoğu yine ne dediklerini bilmiyorlarBir şey yazıyorlar ama kendileri dahi emin değillerdir.Eğer akılları varsa önceki yazdığım şeleri bulsunlarbugün olan olaylarla karşılaştırsınlar.O zaman hakkımda eleştiride bulunsunlar.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    En basitinde yukarıdaki haber dikkatli okunursa, amerikanın suriyeli muhalifleri desteklediği anlaşılıyor.Yani amerika muhalifleri kime karşı destekliyebilir?Kapasitesi zayıf yorumclara sözüm.Tabiki esada karşı. Demekki amerika esadn devrilmesini gerçekten de istiyor. Bir de amerika esadın gitmesini istemiyor idyen yorumcular vardı.Bu kadar basit bir algıyı masala indirgeyip gerçekten uzaklaşmak ne kadar cahilceymiş dimi.
    Cevapla
  • VATAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey MUSLUMAN KARDEŞIM ne amerika ne rusya ne avrupa bırlıgı ne nato Ölen cocuklar analar babalar yaşlılar sırf musluman oldukları ıcın öluyorlar nıye bır hırıstıyan ölse bunlar dururmu artık gözlerınızı acın muslumanlar öluyorlar hala hırıstıyan bırlıgı dıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı