Halepli Bana yeniden ses verdi

Doğu Halep'te yaşanan katliamı sosyal medya üzerinden dünyaya duyuran ve 3 gündür haber alınamayan 7 yaşındaki Bana el Abed, saldırı altında olduklarını duyurdu.

Halepli Bana yeniden ses verdi
Halepli Bana yeniden ses verdi
GİRİŞ 06.12.2016 10:31 GÜNCELLEME 06.12.2016 13:28

Suriye'de rejim ve İran destekli milislerin kuşatmasındaki doğu Halep'te yaşanan katliamı sosyal medya üzerinden dünyaya duyuran 7 yaşındaki Bana el Abed, saldırı altında olduklarını duyurdu.

Cumartesi gününden bu yana kendisinden haber alınamayan ve hesabına ulaşılamayan Bana, dün gece Twitter'da "Saldırı altındayız. Gidecek hiçbir yer yok. Her dakika ölüm gibi. Bize dua edin. Hoşçakalın" mesajını paylaştı.

Doğu Halep'in Katırcı mahallesinde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma, 3 ay önce Twitter'da açtıkları hesapla dünyaya, katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapıyor.

Anne kızın yaklaşık 210 bin takipçisi bulunuyor.

WHERE IS BANA?

Bana, 27 Kasım'daki mesajında evlerinin bombalandığını yazmış ve toz içinde bir fotoğrafını yayınlamıştı. Annesi Fatma'nın "Şimdi ordunun bizi yakaladığına eminiz. Birbirimizi başka bir gün göreceğiz sevgili dünya" mesajını paylaştığı cumartesi gününden bu yana anne kızdan haber alınamıyordu. Takipçileri, anne ve kızın ortadan kaybolması üzerine Twitter'da "#WhereisBana" etiketiyle bine yakın mesaj paylaşmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim