Musul'da son köprü de devre dışı bırakıldı

ABD öncülüğündeki koalisyon terör örgütü DAEŞ'a giden ikmali önlemek için Musul'un iki yakasını bağlayan son köprünün giriş ve çıkışını vurdu.

Musul'da son köprü de devre dışı bırakıldı
Musul'da son köprü de devre dışı bırakıldı
GİRİŞ 06.12.2016 14:13 GÜNCELLEME 06.12.2016 14:13

Irak'ın Musul kentinde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Dicle Nehriüzerinden kentin doğu ve batı yakasını birleştiren, beşinci ve son köprü olan El-Atik Köprüsü'nün giriş ve çıkışını vurduğu belirtildi.

Ortak Kuvvetler komutanı Binbaşı İsmail Zahid, "ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon DAEŞ'e giden ikmali önlemek için Atik Köprüsü'nün giriş ve çıkışını vurdu" dedi.

Bombardımanın ardından geride araç geçişini engelleyecek ölçüde büyük bir enkaz kaldığını ve köprüde bir hasar olmadığını ifade eden Zahid, hedefin köprüyü yıkmak değil, devre dışı bırakmak olduğunu kaydetti.

İKMAL YOLU KESİLMEK İSTENİYOR

Zahid, bu şekilde terör örgütü DAEŞ'e doğu yönünden gelen ikmalin kesilmesi ve örgütün bu yakadaki gücünün zayıflatılmasının amaçlandığı değerlendirmesinde bulundu.

Böylelikle Musul'un doğusu ile batısını birbirine bağlayan 5 köprünün tamamı ABD öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği saldırılar sonucu devre dışı bırakıldı.

Irak güvenlik güçlerinin de kentin doğu yakasından merkezine veya merkezden doğu yakasına geçemeyeceği ve geçişin temin edilmesi için yüzer köprüler kurulması gerektiği belirtiliyor. Yüzer köprü kurulmasının da zaman alması nedeniyle operasyonun gecikeceği ifade ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor