Esad, savaşı bitirmek için tek yolu açıkladı

Suriye'deki rejimin lideri, Halep'te büyük bir adım attıklarını ancak savaşın henüz bitmeyeceğini belirtti.

Esad, savaşı bitirmek için tek yolu açıkladı
Esad, savaşı bitirmek için tek yolu açıkladı
GİRİŞ 08.12.2016 08:40 GÜNCELLEME 08.12.2016 09:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rejime yakın El Vatan gazetesine konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep'i DAEŞ'den geri almanın savaşın gidişatını değiştirecek büyük bir zafer olacağını ancak bunun 5 yıldır süren savaşın sona ermesi için yeterli olmadığını söyledi.

Sivillere yardım için yapılan ateşkes çağrılarına karşı çıkan Esad, ordunun operasyona devam edeceğinin altını çizdi: "Halep'in bizim için bir zafer olacağı doğru, bu büyük bir adım olacaktır ama gerçekçi olalım, bu Suriye'deki savaşın sona ereceği anlamına gelmez. Teröristler her yerde. Halep'i geri alsak bile onlara karşı savaşımız devam edecek."

Esad'a göre, savaşı bitirmenin tek yolu rejimle muhalif gruplar arasında yapılacak yerel anlaşmalar. Hükümet bu yolla bazı isyancı grupların başkent Şam çevresindeki bölgelerden çekilmesini sağlamıştı. Esad bu anlaşmaların sivilleri koruduğunu da iddia etti.

YORUMLAR 4
  • FANİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir gerekçe çoluk çocuk ,ihtiyar kanı dökmenin masum insanlara zulmetmenin gereği olamaz.Guya musluman.Önce sen cemaat te imama uymayı öğren UTANMAZ HADDİNİ BİLMEZ UŞAK.Kafirlerin istediğini yapmaya devam et sen ama yanına kalmaz İNŞAALLAH....
    Cevapla
  • toprak 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru diyor aslında rejim ile mualifleri orta yolda barıştırırsan tüm abd projesi baştan aşağı çöker.
    Cevapla
  • Birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Döktüğün kanda sürünerek ölürsün inşallah, silahı olmayan kadın çocuk demeden gözünü kırpmadan bombaladın öldürdün, PKK'yı Türkiye sınırlarına yerleştirdin, bugün Suriye'de teröristler cırıt atıyorsa, bunun bir numaralı sebebi sensin. Çıkan olaylarda kendi insanlarını anlamaya çalışma yerine öldürmeseydin işler bu noktaya gelmeyecekti.
    Cevapla
  • Turab 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkende büyük oyun oynandı bişey diyemem ama masumların canına kast etmeni hiçbir görüş açıklayamaz ... Umarım Suriye'ye bir an önce barış hakim olur. Müslümanlar ayrılıkları bir kenara bırakıp dost olur. Suriye'de kimin kimi vurduğu belli değil ... Olan gariplere oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi