Hacker'lar İsrail televizyonundan ezan yayınladı

Hacker'lar, İsrail'in "ezan yasağı"nı protesto için bir İsrail kanalını ele geçirdi. Kanalın uydu frekansından ezan videosu yayınlandı. Önceki hafta da iki kanal ele geçirilmişti.

GİRİŞ 08.12.2016 13:50 GÜNCELLEME 08.12.2016 13:55

Bilgisayar korsanları İsrail televizyon kanalı "Channel 2"nin uydu frenkansını ele geçirdi. Kanalı uydudan izleyen İsraillilere ezan dinletti.

Hacker'ların ezan videosunda İbranice mesajlar da yer aldı. Olayla ilgili ön incelemede kanalın yayınını ele geçiren korsanların çoğunun Arap ülkelerinden olduğu ortaya çıktı. Daha önce de İsrail Parlamentosu'nun Arap Milletvekili "ezan yasası"nı protesto için mecliste ezan okumuştu.

DAHA ÖNCE 2 KANAL ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Önceki hafta, İsrail'in Kanal 2 ve Kanal 10 adlı televizyon kanalları hacklenmişti. Söz konusu kanallarda birkaç dakikalığına Mescid-i Aksa görüntüsü eşliğinde ezan sesi ve ülkedeki yangınlara ilişkin görüntüler yayınlanmıştı.

EZAN YASAĞI TASARISI

İsrail'de, ezanın hoparlörle okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarısı bir süredir parlamentonun gündeminde. Tasarının yasalaşması için İsrail Parlamentosu Knesset'te üç farklı oturumda görüşülerek oylanması bekleniyor. Knesset yasayı oylamak için bugüne kadar üç kez toplandı. Ancak oylama her defasında ertelendi.

NETANYAHU'DAN YASAĞA DESTEK

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, "müezzin" kanunu olarak bilinen tasarıya karşı. Cumhurbaşkanı tasarının İsrail'in uluslararası camiadaki imajını zedeleyeceğini düşünüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Gürültüye neden olarak insanları rahatsız ettiği" iddiasıyla ezan yasağını destekliyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!