Halep planı! Savaş uçakları bunları bırakacak...

Batılı ülkelerin hazırladığı plana göre, İncirlik Üssü veya Güney Kıbrıs'tan kalkacak uçaklar yaklaşık sekiz bin metreden yardımları bırakacak.

Halep planı! Savaş uçakları bunları bırakacak...
Halep planı! Savaş uçakları bunları bırakacak...
GİRİŞ 08.12.2016 15:58 GÜNCELLEME 08.12.2016 16:05
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Koordinatları kendisi bulan ABD paraşütleri ise 25 kilometre süzülerek iç savaşın en şiddetli şekilde sürdüğü kentin üç noktasına inebilecek. Ancak siyasilerin hazırladığı plana askeri yetkililer mesafeli

ASKERİ YETKİLİLER İSTEMİYOR

Batılı ülkeler ABD'nin kullandığı GPS rehberli paraşütlerle Halep'teki sivillere yardım atılmasını gündeme getirdi ancak askeri yetkililer bu konuda isteksiz.

İngiliz The Guardian gazetesi, rejim ve muhalifler arasında kıyasıya çarpışmaların olduğu Suriye kentinde sıkışıp kalmış siviller için gündeme gelen havadan yardımı sayfalarına taşıdı.

Habere göre, ABD ordusunun kullandığı Joint Precision Airdrop System (JPads) sistemli paraşütlerin sivillerin bulunduğu bölgeye inmesi için bir engel yok.

Aralarında ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın da bulunduğu altı ülkeden diplomat ve askerler, söz konusu operasyonun üzerinde çalışıyor. Halihazırda Halep'in doğusundaki üç noktaya paraşütlerin inebileceği hesaplanıyor.

Yardımları bırakacak uçaklarların kalkışı için Güney Kıbrıs ya da İnclirlik Üssü’nün kullanılması gündemde. Yaklaşık 8 bin metre yükseklikten bırakılan yardımlar, GPS rehberli paraşütle belirlenen koordinatlar doğrultusunda yolunu kendisi buluyor. Paraşütlerin 25 kilometre civarında süzülme özelliği bulunduğu için, uçakların Suriye veya Rus savaş uçaklarıyla karşı karşıya gelebilecekleri hava sahasına girmeleri gerekmeyecek. 

Siyasiler planın ana hatlarını oluştursa da Amerikalı askeri yetkililer bu konuda suskun. Toplantılara katılan bir yetkilinin aktardığına göre, ABD ordusu söz konusu teknolojisini Suriye sahasında ortaya çıkarmak konusunda isteksiz. 

GPS rehberli paraşütleri, ABD ordusu 2001 yılından bu yana kullanıyor. Özellikle Afganistan’da kara ulaşımının sağlanamadığı sarp arazide birliklere gıda ve malzeme bu yolla tedarik ediliyordu.

YORUMLAR 32
  • Alaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Paraşütle muhaliflere sözde silah yardımını yaparken silahlar Işıd â gitti, niye gpsli değildi paraşütleri. Bu savaşın suçlusu Abd ve finosu israil
    Cevapla
  • İmam Hatip Mezunu 7 yıl önce Şikayet Et
    Halep te bulunan El Kaidelilerin silahları bitti demek ki ABD imdadına yetişerek İsrael yapımı silah verecek.
    Cevapla
  • MURAD 7 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar katledilmiş, her yer yerlebir olmuş ve yardım elden ulaştırılmıyor ise aslında yapılan yardım orayı sonradan istila edenlere olabilirmi?
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Batılı ülkelerden hayır gelmez.
    Cevapla
  • Vuslat 7 yıl önce Şikayet Et
    Gıda yardımı yerine güçsüzleştiren, yavaş yavaş öldüren zehir bırakma ihtimalleri yüksek onların. Yardımı neye çevirebiliriz diye düşünüyorlardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması