Halep SOS veriyor! Her şey tükendi!

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü Halep Programı Müdürü Carlos Francisco, Halep’in kuşatma altındaki doğu bölgelerinde ilaç stoklarının tamamen tükendiğini duyurdu.

Halep SOS veriyor! Her şey tükendi!
Halep SOS veriyor! Her şey tükendi!
GİRİŞ 08.12.2016 22:20 GÜNCELLEME 08.12.2016 22:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Francisco, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Halep’in kuşatma altındaki ve bombardımanlara maruz kalan doğu bölgesinde ilaç, hastane ve yaralıları tedavi etmek için hiçbir tıbbi malzeme bulunmamaktadır” dedi.

"İLAÇ ULAŞTIRAMIYORUZ"

Açıklamasında, kente yönelik bombardımanların devam ettiğine değinen Francisco, “Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü olarak, Halep’in kuşatma altındaki bölgelerine ilaç ulaştırmakta büyük engellerle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nün, Halep’teki faaliyetlerine değinen Francisco, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Halep’in kuşatma altındaki bölgelerinde bize bağlı çalışan 30 doktor bulunuyor. Doktorlarımız, sınırlı imkanlara rağmen yaralıları tedavi etmeye çalışıyor. Bu doktorlar her mekanda işlerini yapmaya çalışıyorlar. Biz onlara en son uzun bir zaman önce ilaç ve sağlık malzemesi yardımında bulunabildik. Mevcut kısıtlı imkanlarla işlerini yapmaya ne kadar devam edebileceklerini bilemiyorum”

Öte yandan, Esed rejimine bağlı güçler ve Rus savaş uçakları, kuşatma altındaki Halep’e yönelik saldırılarına devam ediyor. 3 haftadır devam eden yoğun saldırılar yüzünden yüzlerce sivil hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı.

Aktivistlerin sosyal medya üzerinden paylaştığı ve bir Haleplinin eşini tekerlekli sandalyeyle tedavi merkezine ulaştırmaya çalışırken eşinin vefat ettiğini gösteren görüntüler, sosyal medyada büyük bir yankı uyandırmıştı.

YORUMLAR 13
  • MAHMUT RAMAZAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Size ufak bir sır insanlara acımadan önce muhalifleri eğitip oradaki savaşın uzamasını ve körüklenmesine sebep olan ülkenizi sorgulayın bizzat Istanbul da ismi lazım değil bir hastanede tedavi görüp gidip Suriyeyi kana bulayan insanlar vardı zamanında hiç kimse masum değil hele bu hükümet hiç değil..vesselam
    Cevapla
  • cebiki 7 yıl önce Şikayet Et
    İnanın kardeşlerim çok üzülüyoruz elimizden bir şey gelmiyor, Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Allah buyuk 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah yarve yardimcilari olsun amin
    Cevapla
  • fani 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahim ordaki ve dunyanin neresinde zulum ceken iskence goren kardeslerimiz varsa hepsine yardim et,onlari nusretlendir,onlara bunu yapan zalimleride Kahhar isminle yeryuzunden yok et,bizlerede bu kardelerimize yardim etmeyi ve senin yolunda sehit olmayi nasib et.Amiin
    Cevapla
  • gresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    aminn
    Cevapla
  • muşlu 7 yıl önce Şikayet Et
    katil esed iran Rusya pkk ypg işid daiş abd ab mazlumun hakkını alacağı gün zalimin zulm ettiği günden daha çetin olcak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi