Terör saldırılarını orası tetikledi!

Suriye’nin kuzeyindeki el-Bab ilçesine 13 Kasım’da başlatılan operasyon bölgedeki TSK ve ÖSO unsurlarına yönelik sabotajlarla durdurulmak istendi.

GİRİŞ 12.12.2016 09:30 GÜNCELLEME 12.12.2016 11:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ'a yönelik devam eden el-Bab Operasyonu Türkiye'de yapılan kanlı terör eylemlerini tetikledi. Kritik öneme sahip el-Bab ilçesinin Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)-Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ittifakı tarafından kontrol edilmesi bir yandan DEAŞ'ın Rakka'dan sonra Suriye'deki en önemli kalesini kaybetmesi sonucunu doğuracak, öte yandan ise PYD'nin alternatif terör hattı ve sözde kantonlar arası bağlantı ihtimalini de ortadan kaldıracak.

HALEP'E AÇILAN KAPI

Halep'e açılan kapı olma özelliğini taşıyan El-Bab'da sağlanacak hakimiyet sayesinde kuşatma altında zor günler geçiren Halep'e Suriyeli muhaliflerin en yakın konumu elde etmelerini de beraberinde getirecek. Bu durum ise Esed rejimi ve müttefiklerini rahatsız ediyor. Yine aynı dönemde İran ve Rusya destekli rejim güçlerinin büyük katliamlarla Halep'in batısında 20'den fazla muhalif bölgeyi işgal etmesi de önemli bir detay olarak dikkat çekiyor.

TERÖR CEPHESİ HAREKETLENDİ

TSK ve ÖSO'nun müşterek operasyonları ile Suriye'nin kuzeyinde bin 900 kilometrekarelik alan ve 215'ten fazla yerleşim birimi terörden arındırıldı. Operasyonun el-Bab ayağı ise bölgede yerleşen tüm terör örgütleri ve destekçilerini harekete geçirdi. Rejim kanadında, Hizbullah, Hareketi Nuceba, Muhammed Bakır Tugayları ve benzeri İran destekli Şii terör örgütleri güneyde Esed mevzilerine konuşlanırken, doğu ve güneybatı bölgesinde ise ABD destekli terör örgütü PKK-PYD el-Bab operasyonunu tehdit eden unsurlar oldu.

Yenişafak

YORUMLAR 5
  • YILDIRIMLI - KYSR 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırımlar çok geçmeden devreye girmeli. ACIL
    Cevapla
  • Empati 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlete,güvenlik güçlerine ve millete kalkan eller kırılır.
    Cevapla
  • sdf 7 yıl önce Şikayet Et
    YANİ KISACACI ARKASINDA abd onun arkasında İNGİLİZLER onların arkasında da İsrail var.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle arkadaşım ülkemizdeki her pisliğin altından bu üçü bir arada çıkıyor
    Cevapla
  • Oktay 7 yıl önce Şikayet Et
    Pkk DHKPc ypg daeş imha edilmelidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı