Suudi Arabistan'dan İran'a 'mezhep' çıkışı!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cübeyr, İran'ı mezhep ayrımı konusunda sert bir dille eleştirerek, bu tehlikeye karşı güçlü tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan'dan İran'a 'mezhep' çıkışı!
Suudi Arabistan'dan İran'a 'mezhep' çıkışı!
GİRİŞ 19.12.2016 10:26 GÜNCELLEME 19.12.2016 10:26
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cübeyr, "Dünya ülkelerinden, İran'ın olumsuz müdahaleleri, teröre destek vermesi, mezhep temelli fitne ateşini yakması ve Hürmüz Boğazı'ndaki deniz ulaşımı üzerinde oluşturduğu tehlikeye karşı güçlü tedbirler almasını talep ediyoruz" dedi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cübeyr, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya geldi.

İRAN'A KARŞI ÖNLEM ALINMALI

Kerry ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cübeyr, "Dünya ülkelerinden, İran'ın Bahreyn, Yemen, Suudi Arabistan, Suriye ya da Irak'taki olumsuz müdahaleleri, teröre destek vermesi, mezhep temelli fitne ateşini yakması ve Hürmüz Boğazı'ndaki deniz ulaşımı üzerinde oluşturduğu tehlikeye karşı güçlü tedbirler almasını talep ediyoruz ve bu yönde talepte bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

ABD'YE 11 EYLÜL ELEŞTİRİSİ

11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine Suudi Arabistan aleyhine dava açma imkanı veren yasayı eleştiren Cübeyr, bunun, devletlerin egemenliği ve uluslararası kanunların değişmez ilkelerine aykırı olduğunu dile getirdi.

Yasanın uygulanmasının, dünyanın orman kanunlarına göre yönetilmesi anlamına geleceğini belirten Cübeyr, "ABD Kongresi'nden yasayı yeniden incelemesi için talepte bulunacağız zira bu yasa diğer devletlerden çok ABD'nin kendisi için tehdit oluşturuyor" diye konuştu.

KERY: OBAMA TEDİRGİN

Yasayla ilgili ‘kötü' değerlendirmesinde bulunan ve Barack Obama başkanlığındaki ABD yönetiminin bunun doğurabileceği sonuçlardan tedirgin olduğunu belirten Kerry ise 11 Eylül kurbanlarının zararlarının devletlerin egemenliklerine dokunmaksızın karşılanması için çalıştıklarını söyledi. Yemen'in güneyindeki Aden'de gerçekleştirilen intihar saldırısını kınayan Kerry, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 45
  • yeliz 7 yıl önce Şikayet Et
    Suud un biraz kafası çalışıyorsa Türkiye'nin yanında yer alır.
    Cevapla
  • tarafsız. 7 yıl önce Şikayet Et
    İran Rusya ikilisi suriyeyi temizliyor Batı ve avrupa basınları katliamla suçluyor ancak onların basınına göreyse katliamı yapan muhalifler . Kanıt belgeleri videolar bi dünya kanıt var . medya ile baskılanıyorlar . Sonuç olarak orads ne döndüğünü bilmiyoruz. Esad ın yerinde kalacağı muhakkak.
    Cevapla
  • Hakkı Evren 7 yıl önce Şikayet Et
    müslüman ülkelere karşı programlı bir şekilde yürütülen sindirme politikası. bırakın batıdan medet ummayı. kurun islam birliğini onlar düşünsün. onların papası var hahamı var toplumu ve insanları yönlendiren...
    Cevapla
  • Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan uşakları, efendiniz dedi siz de düşmanlık yapıyonuz
    Cevapla
  • Tekfirciye lanet 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi tekfirciye işidin de sizinle aynı fikirde olduğunu biliyosun uz değil mi!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…