Teröristlerin planı deşifre oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin El Bab ve çevresinde terör örgütlerine karşı düzenlediği operasyonları sekteye uğratmak isteyen DAEŞ’in kirli oyunu deşifre oldu.

Teröristlerin planı deşifre oldu
Teröristlerin planı deşifre oldu
GİRİŞ 19.12.2016 15:27 GÜNCELLEME 19.12.2016 15:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DAEŞ, El Bab’da propaganda taktiklerine başladı. Okul, hastane ve camilere saklanan teröristlerin, Türk askeri tarafından vurulmaları ihtimaline karşı binalara kamera sistemleri kurarak TSK’nın bu noktaları hedef aldığı algısı oluşturmaya çalışacağı öğrenildi.

DAEŞ’E AĞIR DARBE VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ’e ait aralarında silah depolarının da bulunduğu 217 hedef etkisiz hale getirildi.

24 Ağustos’ta başlatılan harekatın 117’nci gününde, terör örgütü DAEŞ’e ait 160 hedef, ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı savaş uçaklarıyla Bab, Bzagah, Zammar, Suflaniyah ve Kabr al Mukri bölgelerine düzenlenen harekatlarda ise aralarında silah depolarının bulunduğu 57 hedef imha edildi.

TÜRKİYE'YE KARŞI KARA PROPAGANDA

Ağır darbe alan DAEŞ’in El Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araçla silahlı unsurlarını okul, hastane, cami gibi kamu binalarına veya bunların çevresine gizlemeye çalıştığı belirlendi.

Teslim olan teröristler ise bu binaların çevresinde kamerayla çekim yapıldığını, buraların vurulması durumunda o anların terör örgütü tarafından kaydedilmesinin amaçlandığını belirtti.

Bunun gerçekleşmesi durumunda terör örgütünün bu görüntüleri uluslararası arenada kullanmayı planladıkları yine teslim olan teröristlerin itiraflarında yer aldı. Teröristler söz konusu kamu binalarının kendi elemanlarınca kullanıldığını da itiraf etti.

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Öte yandan TSK, bölgedeki sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbiri almaya devam ediyor. Bu kapsamda savaş uçakları El Bab başta olmak üzere çatışmaların sürdüğü bölgelerdeki sivil halkın teröristlerden uzağa ve korunaklı bölgelere gitmeleri yönünde çok sayıda Arapça bildiri attı.

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR 9
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahın da bir planı vardır.
    Cevapla
  • DuyDevletimDuy 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya kimin umurunda , sanki öyle olunca bütün millet helal olsun okul, hastaneyi vurmadılar mı diyecek. Askerimizin burnu kanamasın, önce güvenlik.
    Cevapla
  • senem 7 yıl önce Şikayet Et
    daeş=abd
    Cevapla
  • KOLAYI VAR 7 yıl önce Şikayet Et
    El Bab'a girmek şart değil. Kuşatma altına al ve yoluna devam et. Kalanları da yavaş yavaş tırtıklarsın olur biter.
    Cevapla
  • hadi gözüm 7 yıl önce Şikayet Et
    işi zora soktular daha Mümbiç,Afrin var (tabii girebilirsek)of ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!