6 YPG'li terörist gözaltına alındı!

YPG'ye katılan ve Suriye'de faaliyet gösteren üçü ABD'li ikisi Alman altı yabancı, Irak Kürt bölgesi asayiş güçleri tarafından gözaltına alındı.

6 YPG'li terörist gözaltına alındı!
6 YPG'li terörist gözaltına alındı!
GİRİŞ 19.12.2016 16:35 GÜNCELLEME 19.12.2016 18:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw'ın haberine göre, terör örgütü YPG'ye katılarak savaşan daha sonra Kuzey Irak bölgesine geçen 6 yabancı, Peşmerge güçleri tarafından gözaltına alındı.

Kanadalı eski bir asker ile 2 Alman ve 3 ABD’li savaşçı, Duhok Asayişi tarafından gözaltına alınarak Erbil’e gönderildi. Gözaltına alınan 6 kişinin, 6 ay Kerkük bölgesinde Kürdistan Yurtseverler birliği Peşmergeleri daha sonra YPG saflarında yer aldığı bildirildi.

Duhok Asayişi, 6 yabancının, vizelerinin bitmesi nedeniyle gözaltına alındığını açıklarken, Duhok Asayişi’nden bir yetkili, olayın arkasında hiçbir siyasi neden olmadığını, bu kişilerin daha önce uyarılmalarına rağmen Kürdistan Bölgesi sınırlarını ihlal ettiğini söyledi.

Kennedy ve 2 Alman serbest

İfadesinin alınması sonrasında serbest bırakılan Michael Kennedy, gözaltında alınması sırasında yaklaşık 2 bin dolarlık eşyasına da asayiş tarafından el konulduğunu söyledi. Dohuk Asayişi yetkilileri ise Kennedy’yle ilgili soruşturmanın devam ettiğini, sürecin tamamlanması durumunda eşyalarının kendisine iade edileceğini açıkladı.

Kennedy ile birlikte 2 Alman savaşçı da serbest bırakılırken, 3 Amerikalı’nın halen gözaltında olduğu ifade edildi., bil Asayiş Müdürlüğü de bu bilgileri doğruluyor.

Michael Kennedy, 13 yıl Kanada Deniz Kuvetleri Komutanlığı’nda görev aldı. Ailesinde birçok kişi İslami örgütlerle mücadelede yer alan Kennedy’nin ağabeyi, Afganistan’da Taliban’a yönelik operasyonda yaşamını yitirmiş.

YORUMLAR 3
  • Eci 7 yıl önce Şikayet Et
    Ypg adı altında tüm kafirler orda varlık göstermeye çalışıyor
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç göz altına alınmış gibi durmuyorlar çünkü yaşıyorlar bunları gözaltına değil toprak altına alacaksın
    Cevapla
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kuzey Irak'ı da karıştırmak istiyorlar. Kafalarına birer kurşun sıkmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor