Haleplilerin bitmeyen mücadelesi

Esed rejiminin katliamları nedeniyle Doğu Halep’ten tahliye edilen siviller, şimdi de İdlib’teki çadırkentlerde olumsuz hava koşullarıyla mücadele ediyor.

Haleplilerin bitmeyen mücadelesi
Haleplilerin bitmeyen mücadelesi
GİRİŞ 22.12.2016 17:31 GÜNCELLEME 22.12.2016 17:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Halep'in doğusunda yaşayan siviller, Esed ve İran destekli teröristlerin katliamlarından kurtarılarak tahliye konvoyları ile İdlip'e getirildi. Şehirlerinden zorla çıkarılan sivillerin şimdilerde çadırkentlerde kış şartları ile yaşam mücadelesi başladı.

Suriye devriminin sembol şehri Halep, 5 yıldır misket, varil, fosfor bombaları, balistik füzeler ve tüm konvansiyonel saldırılara rağmen direnen ancak 3 ay önce kuşatılan Halep, Şam, Humus ve Dera'da olduğu gibi açlığa, yokluğa mahkum edildi.

ATEŞKES KARARI ALINDI

15 Kasım itibari ile abluka altına alınan, Esed güçleri ve İranlı teröristlerin acımasız katliamına maruz kalan Haleplilerin kurtarılması için Türkiye'nin öncülüğünde ateşkes kararı alındı. Yapılan ateşkes ile Doğu Halep'te sıkışıp kalan sivilleri tahliye yolu ile İdlib'e yönlendirildi.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARIYLA MÜCADELE

Ancak Halepliler abluka ve katliamdan kaçarken bu kez de İdlib'te yeni bir yaşam mücadelesi içerisinde kendilerini buldu. Kış şartlarının çetin hale gelmesi, kar yağışı ve soğuk havanın kendini iyiden iyiye göstermeye başlaması ile Halepliler için yeni sıkıntılar baş gösterdi.

80 BİN KİŞİLİK KAMP HAZIRLANIYOR

Sivil toplum kuruluşları tarafından hızla kurulan çadırkentler şimdilerde beyaz örtüye büründü. STK'lar sıcak bir barınak ve Halepli miniklerin üşümemesi için var güçleri ile en iyi imkanları sağlama gayreti gösteriliyor. 70 dönümlük bir arazide kurulan İdlib'deki Kemmuneh kampı ve diğer 2 kamp tamamlandığında 80 bin mültecinin barınma ihtiyacı karşılayacak.

Türkiye'nin her ilinden ayrı ayrı kalkan yardım konvoyları, Esed zulmünden kaçarak tahliye konvoyları ile İdlib'e ulaşan Haleplilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösteriyor ancak, sığınmacıların daha çok kışlık eşya, battaniye ve çadıra ihtiyacı var.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 2
  • ertugrul gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcıları olsun ve bizimde tabi.bizlerinde durumu çok iyi deilki bizlerde zar zor geçim saglıyoruz ki devletımızden maaşta almıyoruz herhangı bır destekte.elimizden geleni yapmaya çalısıyoruz gucumuz yettıgince keşkem maddıyatımız ıyı olsada daha fazla yapsak.Allah yardım etsin tüm müslümanlara..
    Cevapla
  • ttfvol 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim yardım gönderelim diyoruz.kullanmadığımız kışlıklar var adam mesaj atıyor vay efendim neymiş kullanılmayacak olacakmış örnek pendik belediyesi..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi