Putin'den Erdoğan'a 'Astana' teklifi!

Suriye görüşmeleri konusunda Cenevre'nin boş çıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'ye Astana'yı teklif ettiğini söyledi.

GİRİŞ 27.12.2016 22:14 GÜNCELLEME 27.12.2016 22:15
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Gine Cumhurbaşkanı Conde ile Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye için yürütülen Cenevre görüşmelerinin boş çıktığını, yeni adresin Astana olduğunu belirtti.

Bir soru üzerine konuyla ilgili düşüncelerini ve son gelişmeleri aktaran Erdoğan, Putin'in Cenevre yerine kendisine Astana'yı önerdiğini söyledi. Erdoğan, Putin'in bu önerisine "bizim açımızdan sıkıntı olmaz, ancak masada terör örgütleri olmayacak" dediğini ifade etti.

Erdoğan şunları söyledi:

"Cenevre maalesef boş çıktı, kaç toplantı yapıldıysa hiçbir netice alınmadı ve sonunda Sayın (Vladimir) Putin ile yaptığım görüşmede Sayın Putin, bize Astana'yı teklif etti, 'Ona nasıl bakarsınız' dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ MASADA OLMAZSA SIKINTI YOK" DEDİM

'Bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok' dedik. Bu bölgeye komşu ülkelerin katılımıyla yapılacak bir Astana Zirvesi ama bu Astana Zirvesi'ne eğer terör örgütleri davet edilecek olursa, buna tabii ki biz sıcak bakmayız. Şu anda bu işler dışişleri bakanları seviyesinde yürütülüyor, bu seviyede iş yürüyecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama daha sonraki seviyede hakikaten işin hakkı veriliyorsa, doğru yürüyorsa tabii ki bunu yine liderler seviyesinde de görüşmek suretiyle adımlar atılır ama bu liderler seviyesinde de kim katılacak bu da önemli. Onun için ilk adım dışişleri bakanları seviyesinde ve terör örgütleri kesinlikle buna katılmayacak ve terör örgütleri katılmadan bu görüşmeler başlayıp bunu bir yere kavuşturabilirsek, bu tabii bizleri mutlu edecektir.

"SUUDİ ARABİSTAN VE KATAR'IN DA KATILMASINI İSTERİZ"

İlk etapta ılımlı muhalifler gibi bunun yanında İran, Rusya, Türkiye gibi, katılırsa, katılması halinde Suudi Arabistan, Katar gibi bu ülkelerin burada yer alması bizim temennimizdir. Çünkü onların burada bir emeği var, burada iyi niyetle yaptıkları bir destek var, çalışma var."

YORUMLAR 24
  • yiğidotürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey alemlerin Rabbi ALLAHIM Reisimizi hertürlü beledan fitneden nazardan koru .çünkü o dünya mazlumların son umudu zalimlerin korkusu onun ömrüne hayırlı ömürler gücüne güç kat aklına akıl bileğine güç kat .verdiği mücadelede ona ve tüm askerlerimize polisimize diyer güvenlik güçlerine zaferler nasıp eyle onları meleklerinle koru. amin
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Amin,Amin,Amin
    Cevapla
  • urfalımüslüm 7 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • arda 7 yıl önce Şikayet Et
    arabistan iyi niyetli destek verdi!
    Cevapla
  • ergn 7 yıl önce Şikayet Et
    Ha ..bi tane batılı ülke içinize almayacaksınız....
    Cevapla
  • cancel 7 yıl önce Şikayet Et
    dünya adam görsün. son 300 yılın en iyi kalpli insanı. siyasete ve diplomasiye bile bir merhamet aşıladı. Allah razı olsun. düşmanlar kahrolsun.
    Cevapla
  • gürhan deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    abd olmasında her ülke destek versin yeterli. çünkü ABD ŞEYTAN ı oynuyor. hamleleri YIKICI olmak için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...