PKK, Sincar’da '9 yeni üs kurdu' iddiası

Terör örgütü PKK, Irak’ın Sincar bölgesindeki varlığını artırıyor.

PKK, Sincar’da '9 yeni üs kurdu' iddiası
PKK, Sincar’da '9 yeni üs kurdu' iddiası
GİRİŞ 14.01.2017 12:42 GÜNCELLEME 14.01.2017 13:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Kandil ve Suriye’den bölgeye teröristlerin gönderildiği öğrenilirken hain örgütün bölgede 9 kampta 500 militan eğittiği iddia edildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın geçen hafta Irak'ın başkenti Bağdat ve Bölgesel Kürt Yönetimi'nin merkezi Erbil'de yaptığı temaslardan çıkan en önemli mesajlardan biri Sincar bölgesinde bölücü terör örgütü PKK'nın varlığına ilişkindi.

Bölücü terör örgütü, Sincar bölgesini takviyeye başladı. Bu amaçla Suriye'den ve Kandil'den teröristler bölgeye gönderildi.

ABD'DE AĞIRLADILAR

Örgüt, bölgede kurduğu 9 terör üssünde militanlara eğitim vermeye başladı. DAEŞ tehdidini kullanarak Ezidi gençleri de silahlandırdı. Suriye'deki militanlarını, isim oyunu yapıp “Suriye Demokratik Güçleri” olarak adlandıran PKK, burada da aynı yöntemi uyguluyor. “Şengal Savunma Birlikleri-YBŞ” adını kullanan PKK'lıların sayısının 500-1000 arasında olduğu tahmin ediliyor. 

Kampları yöneten Haydar Şeşo adlı teröristin de Kandil'den bölgeye gönderildiği ve ABD ile üst düzey ilişkiler kurduğu belirtiliyor.

BAĞDAT YÖNETİMİ ENGELLEMEK BİR YANA PARA BİLE GÖNDERİYOR

“Şengal Direniş Birlikleri” adı altında eğitim verilen 2 bin 600 Ezidi'ye her ay 450 dolar, 311 PKK'lıya ise 810 dolar ödendiği öne sürüldü. Bu para, Bağdat yönetiminin DEAŞ'la savaşan Şii milis gücü Haşdi Şabi için ayırdığı kaynaktan tahsis ediliyor.

Sözcü

 

YORUMLAR 17
  • Return 7 yıl önce Şikayet Et
    İster en kral silahi alın ister kamuflaj giyin.sizde mangal gibi yürek var mı lan? Bekleyin bir gece ansızın yanınızda olacağız. ..az kaldı. .
    Cevapla
  • Aziz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bombalayın, arkanıza dönüp bakmayın bile.
    Cevapla
  • Anadolu 7 yıl önce Şikayet Et
    Hemen tepelerine çökülmeli,göz açtırmamak gerek
    Cevapla
  • komando 7 yıl önce Şikayet Et
    "vatan yasar asyanin oryasinda biz yasariz vatanin daglarinda" bir gece ansizin baslar operasyon ucaklar ,toplar vurur kalaninida komando temizler
    Cevapla
  • kadir. 7 yıl önce Şikayet Et
    deaş büyüdü beklediler beklediler,kabak bize patladı biz şimdi şehitler veriyoruz.pyd büyüdü büyüdü biz şehitler vercez yine bi an önce vur kır gir dağıt parçala.kim ne derse desin bu işler sözle olmaz.sokcan askerini dağıtacaksın azdan az çokdan çok gider.bekledikçe sorunlar devleşiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı