Trump'tan şaşırtan karar: Göreve devam et!

Donald Trump'ın sözcüsü Spicer, Trump'ın Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ten bu göreve devam etmesini istediğini bildirdi.

Trump'tan şaşırtan karar: Göreve devam et!
Trump'tan şaşırtan karar: Göreve devam et!
GİRİŞ 19.01.2017 21:06 GÜNCELLEME 19.01.2017 21:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başkan Barack Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi görevini yürüten Brett McGurk'ten yeni yönetimde de aynı görevini sürdürmesi istendi.

50 ÜST DÜZEY YETKİLİ GÖREVLERİNE DEVAM EDECEK

ABD Başkanlığı görevini yarın devralacak Donald Trump'ın Beyaz Saray Sözcüsü olarak seçtiği Sean Spicer, ABD medyasına yaptığı açıklamada, Trump'ın 50 civarında üst düzey yetkiliden mevcut görevlerine yeni yönetim döneminde de devam etmelerini istediğini belirtti.

Spicer, Trump'ın kalmasını istediği yöneticiler arasında Savunma Bakanı Yardımcısı Robert Work, DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ve Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Nicholas Rasmussen'in de yer aldığını kaydetti.

NE KADAR SÜRE DEVAM EDECEKLERİ BELİRTİLMEDİ

Söz konusu yöneticilerden geçiş dönemi için belli bir süre mi yoksa Trump döneminin tamamında mı mevcut görevlerine devam etmelerinin istendiği belirtilmedi.

MCGURK PKK KAMPINI İKİ KEZ ZİYARET ETTİ

Obama yönetiminin, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye DEAŞ'la mücadele adı altında destek vermesi Türkiye ile ABD ilişkilerinin gerilmesine neden olmuştu.

Bret McGurk şubat ayında örgütün Kobani'deki kampını ziyaret etmiş, bu ziyaret üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Obama yönetimini eleştirerek, Washington'a "terör örgütleri ile NATO müttefiki arasında bir tercih yapması" çağrısında bulunmuştu.

Ancak McGurk, 19 Mayıs'ta örgütün Suriye'deki kamplarını ikinci kez ziyaret etmişti.

McGurk'ün görevine yeni yönetimde de devam etmesi yönündeki talebe nasıl yanıt verdiğine ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Tek vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Obamaya da ilk geldiğinde müslüman falan dediler iyi olarak gösterdiler şişeden cin çıktı şimdi Trump ta da aynı hikaye bunların hepsi aynı kuyunun suyu Rabbim Müslümanların yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Mtn 7 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında obama da besmele çekip göreve başlamıştı. Yaptıkları ortada. Yemezler. Amaçları hep aynı. Beklentiye sokup yapacaklarını yapiyorlar.bekle ve gör yok artık. Beklemek yok. Biz işimize bakicaz. Onlar kendi düşünsün.
    Cevapla
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Son başkansin sen inş keyfini çıkar Amerika kıtası 5 yıl içinde bitecek inşallah deas ile olan iş birliginiz devam etmesi adına güzel bir adım aynen devam edin bu terör sizi bitirecek
    Cevapla
  • aynı ayar 7 yıl önce Şikayet Et
    bu obama bu turpm hepsi aynı yılanın başıdır.
    Cevapla
  • Halilcin 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet hepsi aynı bunların aynı zihniyet
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu