DAEŞ, antik kent Palmira'yı imha etti

Suriye devlet televizyonu, terör örgütünün antik kentteki Roma tiyatrosu ve ünlü Tetrapylon anıtını yıktığını duyurdu.

DAEŞ, antik kent Palmira'yı imha etti
DAEŞ, antik kent Palmira'yı imha etti
GİRİŞ 20.01.2017 16:48 GÜNCELLEME 20.01.2017 16:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suriye devlet televizyonu, terör örgütünün antik kent Palmira'daki Roma tiyatrosu ve sütunları imha ettiğini duyurdu. Yıkılan eserler arasında dört sütunlu yapılardan oluşan 'Tetrapylon' da bulunuyor.

Aralık 2016'da antik kenti yeniden ele geçiren DAEŞ'in, dün de aynı yerde toplu infaz yaptığı duyurulmuştu.

DAEŞ, 20 Mayıs 2015'te yoğun çatışmaların ardından tarihi Palmira antik kentinin kontrolünü sağladı. Eli kanlı terör örgütü, binlerce yıllık geçmişe sahip kentteki tarihi eserleri harabeye çevirdi. BM güvenlik güçlerinin koruması altında bölgeye giden UNESCO heyeti, Palmira'daki büyük heykellerin, büstlerin, mezarların ve anıtların büyük bir kısmının yıkılıp, parçalandığını açıkladı.

Antik kentin DAEŞ'den kurtarılmasıyla Mayıs 2016'da amfi tiyatroda bir konser verildi. Ancak Şam rejimi geçen yılın sonunda tüm gücünü Halep savaşına yöneltince, DAEŞ geri döndü ve Palmira çevresini Aralık 2016'da yeniden ele geçirdi. Palmira, 2016'da topraklarının dörtte birini kaybeden DAEŞ'in yeniden ele geçirdiği birkaç yerden birisi.

Suriye'deki iç savaştan önce Palmira, ülkenin en önemli turistik merkezlerinden biriydi. Her yıl binlerce turist, antik kenti görmek için bölgeye akın ediyordu.

Çölün Gelini ismiyle de bilinen Palmira'nın tarihi MÖ 19. yüzyıla kadar geriye gidiyor. Yunan ve Roma kaynaklarında ise 1. yüzyıldan itibaren kayıtlarda yer alıyor.

YORUMLAR 3
  • halit 7 yıl önce Şikayet Et
    bu yapı moğollardan bile kurtulmuştu ama daeşten kurtulmadı
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz s.a.v mübârek elleri ile Kâbe’yi göstererek; (Ey Kâbe, sen Allah'ın evisin. Sen mübâreksin fakat bir Müslüman, bir mü’minin kalbini kırsa 70 defa seni yıkmaktan daha büyük günaha girer) buyuruyor.Hadis olduğu rivayet edilmektedir.Ey İnsanlık İnsanlar Katlediliyor Onları gören yok Ama taşlar yıkıldığı için isyan ediliyor.
    Cevapla
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Biraz zaman sonra gidip avrupa da ki x müze de görürüz artık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı