ABD'den Kudüs açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması konusunda, 'Henüz verilmiş bir kararımız yok. İlgili tüm taraflarla görüşeceğiz' dedi.

ABD'den Kudüs açıklaması
ABD'den Kudüs açıklaması
GİRİŞ 23.01.2017 23:05 GÜNCELLEME 24.01.2017 00:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'daki ilk günlük basın toplantısında Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması konusunda, "Henüz verilmiş bir kararımız yok. İlgili tüm taraflarla görüşeceğiz." dedi.

Sözcü Spicer, Beyaz Saray'daki ilk günlük basın toplantısında, İsrail'deki ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması ile ilgili soruları cevapladı.

Sadece ABD değil, dünya kamuoyunu da ilgilendiren Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması tartışmalarıyla ilgili henüz verilmiş net bir kararın olmadığına işaret eden Spicer, "İlgili tüm taraflarla görüşeceğiz." ifadesini kulandı.

Başkanlık devir teslim sürecinin yeni gerçekleştiğini belirten Spicer, "Karar verme sürecinin daha çok başındayız ve onun (Donald Trump'ın) ekibi, ilgili paydaşlarla gerekli görüşmeleri yapacaklardır." diye konuştu.

TRUMP TAŞIMA SÖZÜ VERMİŞTİ

Seçim kampanyasında ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü veren Trump, bir İsrail gazetesine yaptığı açıklamada, vaadini unutmadığını belirterek, "Ben verdiğim sözden vazgeçmeyen bir şahsiyetim." demişti.

Başta Filistin tarafı olmak üzere uluslararası kamuoyunda Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması önerisi ciddi tartışmalara neden olmuş, bunun Ortadoğu barış sürecine çok büyük zararlar vereceği dile getirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Dünya 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD İsrail orta doğumuzdan yok edilecekler ne işiniz orta doğuda bu yaptıklarınızın hesabını fazlasıyla ödeteceyiz
    Cevapla
  • Veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye katılsa çok iyi olur bence.
    Cevapla
  • Nazım Zengin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler açısından bu Trump'ın samimiyet testi gibi olacak... ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması demek, İsrail'e vadedilmiş topraklara ulaşma yolunda 'devam için göz kırpmak' demektir...
    Cevapla
  • Alim 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet bi elçilik açabilirsin yanlız kudüsü Filistin başkenti olarak tanırsan...
    Cevapla
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi fikir müslüman lar orada bari huzur bulsun. Heryerde göz yaşı . Kan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”