Saddam'ın Sarayı'nın son hali

Irak'ta, 2003 yılındaki savaş ve ondan 14 yıl sonra Musul'da operasyonunda tahrip edilen Cumhuriyet Köşkü DEAŞ'ten alındı.

GİRİŞ 24.01.2017 14:34 GÜNCELLEME 24.01.2017 15:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

'Saddam Sarayı' olarak bilinen Cumhuriyet Köşkünün Musul operasyonu kapsamında da büyük tahribata uğradığı görüldü. DEAŞ'ın tahrip ettiği modern sarayın duvarlarına sloganlar yazdığı ve bazı duvarlarını yıktığı belirlendi.

Irak'ın devrik lideri döneminde Musul'da Dicle Nehiri'nin kenarında inşa edilen ve Saddam'ın sarayı olarak da bilinen Cumhuriyet Köşkü, Musul operasyonu kapsamında 20 Ocak'ta DAEŞ'ten alındığı belirtildi. Musul'un kuzeyinde bulunan ve Irak Ordusu tarafından 20 Ocak'ta DEAŞ'ten alınan Cumhuriyet Köşkü'nün büyük tahribata uğradığı görüldü. 1990 yılında inşaa edildiği belirtilen Cumhuriyet Köşkü, 2003 Irak savaşında da tahrip edilmişti. 

CUMHURİYET KÖŞKÜ YA DA SADDAM'IN SARAYI

Musul'un kuzeyi ve Dicle Nehri kıyısında 1990 yılında yapımına başlanan Cumhuriyet Köşkü, Amerika'daki Beyaz Saray'ın birkaç kat büyüklüğünde yapılmış ve içinde yapay göletler ve şelaleler bulunuyor. Köşkün neredeyse her köşesine Saddam Hüseyin'in ismi yazılırken, kentin kuzeyinde tepede inşaa edilen Köşk, Musul Üniversitesi'ne bakıyor. Çeşitli ülkelerden gelen DEAŞ üyelerinin eğitildiği ve DEAŞ emirlerinin kullanıldığı Köşk, koalisyon uçaklarınında defalarca hedefi olmuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • adalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Kazdıkları saddamı mumla arıyor ırak halkı sefalet ve yoksulluk içinde
    Cevapla
  • ZOR65 7 yıl önce Şikayet Et
    saddam irana ve kuveyte (abd ye) saldıracağına israil çok uzağında değildi.....!!! Irakta Suriyede 50 sene geriledi. abd ve ab den süratle uzaklaşmalıyız !!! Medeni İNSAN olan Tarihite ve Bugün, elhamdülillah, BİZİZ. onlar dünde bugünde Barbar.
    Cevapla
  • EbuBekir. 7 yıl önce Şikayet Et
    Saddam zaten İsrail'e Scud füzeleri ateşlemiş idi.Bu füzeler pek zarar vermedi İsrail'e lakin halk arasında psikolojik etki bıraktı ve insanlar gaz maskeleriyle dolaşmaya başlamışlardı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!