Trump şoku! İranlılar yolda kaldı!

Viyana Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndan aktarmalı olarak ABD'ye seyahat etmek isteyen İran uyruklu 3 kişinin uçuşuna müsaade edilmediği bildirildi.

Trump şoku! İranlılar yolda kaldı!
Trump şoku! İranlılar yolda kaldı!
GİRİŞ 29.01.2017 01:06 GÜNCELLEME 29.01.2017 01:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın mülteci ve göçmenlerin ülkeye girişini sınırlandıran kararnameyi imzalamasının ardından, Viyana aktarmalı ABD’ye seyahat eden 3 İran vatandaşının uçağa binişine izin verilmedi.

Avusturya Havayolları Sözcüsü Peter Thier, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 3 İranlının, geçerli seyahat belgeleri ve biletleri olmasına rağmen, ABD İç Güvenlik Bakanlığının talimatı doğrultusunda, Avusturya Havayollarına ait uçağa alınmadığı ve aktarma bölgesinde bırakıldığını söyledi.

Avusturya haber ajansına göre, İranlı yolculardan biri İran'a döndü, diğer ikisi ise bu geçe Viyana’da konakladıktan sonra dönecek.

Haberde ayrıca, Viyana'nın İran-ABD uçuşları için sıklıkla kullanılan bir aktarma noktası olduğu, bu nedenle havayolu şirketinin bugünden itibaren yolcularını konuya ilişkin bilgilendireceği kaydedildi.

Başkan Trump'ın imzaladığı başkanlık kararnamesi, "terörle ilintili olduğu düşünülen" ülkelerden gelenlerin 30 gün boyunca ABD'ye kabul edilmemesini öngörüyor. Metinde doğrudan ülke adı zikredilmese de bu ülkelerin Irak, Libya, Suriye, Iran, Sudan, Somali ve Yemen olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • 1071 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynı yasa bize de lazım
    Cevapla
  • mustafa ince 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada en büyük terörist devletlerin başında ABD geliyor. irana bravo ABD lileri irana almayacaklarmış. adamlar ABD ye hemen misilleme yaptılar. bizim hükümette irandan ders alsın. ab vizesiz seyahat hakkını 1 senedir oyalayıp duruyor.bizim hükümetten en ufaçık tık yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor