PYD ve Esed Türkiye'ye karşı hazırlık yapıyor

Suriye'de, terör örgütü PYD/PKK ile Beşşar Esed rejimi, Fırat Kalkanı Harekatı'nın Bab'dan sonra örgütün kontrol ettiği bölgelere yönelmesini önlemek için pazarlıklar yapıyor.

PYD ve Esed Türkiye'ye karşı hazırlık yapıyor
PYD ve Esed Türkiye'ye karşı hazırlık yapıyor
GİRİŞ 11.02.2017 20:08 GÜNCELLEME 11.02.2017 20:14
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı'nın Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıkta bulunan Halep'in Bab ilçesini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmak üzere olması, PYD/PKK ve rejimin endişelerini artırdı.

PYD'Yİ MÜNBİÇ KORKUSU SARDI

PYD/PKK, harekatın Bab'dan sonra gerek Münbiç ilçesi gerek Türkiye sınırındaki Azez ilçesinin güney kesimlerine yönelmesinden korkuyor.

HİMEYMİM ÜSSÜNDE TOPLANTI YAPTILAR

Terör örgütünün üst düzey yöneticileri ile Esed rejimi temsilcileri arasında dün Suriye'nin Lazkiye ilinde bulunan Hımeymim hava üssünde bir toplantı yapıldı.

Rusya'nın kontrolündeki üste toplantıya katılan bir kaynağın AA muhabirine verdiği bilgiye göre, Rus yetkililerin arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmede taraflar Fırat Kalkanı Harekatı'nın sonraki aşamalarını değerlendirdi.

TÜRKİYE GİRMESİN DİYE REJİM BAYRAĞI ÇEKME KARARI ALDILAR

Örgüt, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Azez ilçesisinin güneyindeki toprakları hedef almasına engel olmak için buralara Esed rejiminin bayrak çekmesini önerdi.

Rejim heyeti de TSK ve ÖSO hakimiyetinin genişlememesi için örgütün önerisini kabul etti.

Hımeymim üssündeki görüşmede, Tel Rıfat, Minnig, Meranaz, Deyr Cemal, Ayn Dakna ve Mayer yerleşim bölgelerine göstermelik olarak rejim bayrakları yerleştirilmesi konusunda PYD/PKK ile rejim anlaşmaya vardı.

DAHA ÖNCE DE TEL ABYAD'A ABD BAYRAĞI ASMIŞLARDI

PYD daha önce de Tel Abyad'ta, kendi bulunduğu bölgeye ABD Bayrağı asmıştı. Bu görüntüler aylarca konuşulmuştu.

PYD/PKK'NIN HEDEFİ

PYD/PKK, rejim bölgesi olarak göstermeyi planladığı 6 bölgeye, Fırat Nehri'nin batısı ile doğusunda hakim olduğu toprakları birleştirmek için ihtiyaç duyuyor.

Örgüt, söz konusu 6 bölgenin devamında Bab ilçesini DEAŞ'tan alarak Türkiye-Suriye sınırındaki terör kuşağını tamamlamak istiyordu. Ancak Bab merkezine sokulan Fırat Kalkanı, bu hedefe engel olmak üzere.

PYD/PKK, Hatay ilinin karşısına denk düşen Afrin ilçesinden başlayarak sınır boyunca uzanan ve Türkiye-Suriye-Irak sınırı üçgeninde sona eren bir hakimiyet bölgesi kurmaya çalışıyor.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 99
  • Artuk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bayrak çekmeleri neyi değiştirir ki? 600.000 den fazla insanı katletmiş ve kimse tarafından istenmeyen bir rejimin bayrağı şu hususu daha da perçinler. Katil Esed teröre destek veriyor.
    Cevapla
  • zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    ab babalarından öyle emir almışdır hainler
    Cevapla
  • anonim 7 yıl önce Şikayet Et
    Guzel şimdi daha bi iman aşkıyla cihad edecez iki kafir bir arada .
    Cevapla
  • Serdar kıl 7 yıl önce Şikayet Et
    Orayıda alacağız bekleyin geliyoz
    Cevapla
  • gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Çakal sürüsü pyd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama