PYD'yi Türk askeri korkusu sardı

TSK ve ÖSO işbirliğinin El Bab’da büyük oranda kontrol sağlaması ve Münbiç yönüne ilerlenecek olması El Bab’da işgalci güç olarak bulunan terör örgütü PYD’yi harekete geçirdi.

PYD'yi Türk askeri korkusu sardı
PYD'yi Türk askeri korkusu sardı
GİRİŞ 13.02.2017 07:24 GÜNCELLEME 13.02.2017 07:33
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı Harekatı'yla El Bab'da büyük ölçüde kontrolün sağlanmasının ardından Halep'in en büyük ilçesi Münbiç'e gözler çevrildi. ABD'nin kara ve hava desteği ile ağustos ayı başında Halep'e bağlı Münbiç ilçesini ele geçiren Suriye PKK'sı PYD, şehrin etrafına hendekler kazıyor. Terör örgütü PYD, bir yandan DEAŞ tarafından kazılan hendekleri yeniden faaliyete geçirirken diğer yandan eksik bölgelerde yeni hendekler açıyor. PKK elebaşları, El Bab operasyonu sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Münbiç'e yürüyeceğini vurgulayarak, bu nedenle bölgede mayın ve hendeklere önem verilmesi talimatı verdi.

TÜM İLÇEYİ KAPSIYOR

Türkiye, PKK'nın Fırat Nehri'nin batısında kalan bölgelerde etkinlik kurmasını kırmızı çizgi olarak deklare etti. ABD'nin desteğiyle Münbiç'i ele geçiren PKK'nın da ilçeden çıkarılması Türkiye'nin başlıca politikaları arasında bulunuyor. Bu nedenle çeşitli önlemler alan terör örgütü, batıda Um el Safa köyünde hendek kazımına başladı. Daha sonra Cerablus yönünden gelecek saldırılara önlem amaçlı kuzey cephesine genişleyen hendek ve mayınlama faaliyetleri olası kuşatma ihtimaline karşı ilçe çevresini kapsayacak şekilde devam etti.

ABD'NİN SİLAHLARI GÖNDERİLDİ

Yeni Şafak'a konuşan Münbiç Yerel Meclisi Başkanı Munzir el Sellul, ilçede 2 binden fazla teröristin bulunduğunu ve örgüte yeni teröristler kazandırma amaçlı kamplarda eğitimin sürdüğünü söyledi. Saha kaynakları, ABD tarafından Rakka bahanesi ile PYD'ye Haseke-Rimeylan üssü ve Ayn İsa bölgelerine indirilen silah ve cephanelerin önemli bir bölümünün Münbiç bölgesine sevk edildiğini belirtiyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK,
YORUMLAR 60
  • Rize - Yistif 7 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu da zamanında at koşturmamız gerekirken çok geç kaldık. Ama yine de bu bizim için çok büyük bir hamledir. Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bunu dahi yapamazdık. Ortadoğu da Türkiye olmadan hareket edilemeyeceğini değil Avrupa, değil Asya, Ortadoğu'nun ülkeleri dahi çok ama çok iyi bilmeli. Ortadoğu da Türkiye'ye danışmadan adım atılamayacağını tüm dünya bilmeli. Bu saatten sonra birşey yaparken tüm Ortadoğu'yu hesap ederek bir Osmanlı İmparatorluğu gibi hareket edilmeli. Bu millet buna layıktır ve bu güce sahiptir.
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce Allah'tan korkun sonra bizden.
    Cevapla
  • Metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Oooo maşallah iyi haber leşleri gömmek için iyi olur... Bizi ek işten kurtarırlar
    Cevapla
  • Iman 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle sizi kazdiginiz yere gomecegiz.Allah yer yüzünde bozgunculuk çıkaranları sevmez .
    Cevapla
  • efe 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu akıllanmadınız hala o hendekler sızın mezarınız oluyor hala kendı mezarlarınızı kazıyorsunuz surda cızrede o hendeklerı ustunuze kapadık ne cabuk unuttunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!