Trump'tan ilginç çıkış: Siz anlaşın ben uyarım

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Filistin konusunda, 'iki devletli çözümden yanayımı, siz anlaşın ben uyarım' dedi.

Trump'tan ilginç çıkış: Siz anlaşın ben uyarım
Trump'tan ilginç çıkış: Siz anlaşın ben uyarım
GİRİŞ 15.02.2017 20:57 GÜNCELLEME 15.02.2017 22:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşasını biraz durdurması gerektiğini söyledi.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN YANAYIM"

İki devletli çözümden yana olduğunu, ancak tek devletli çözümü de destekleyebileceğini ifade eden Trump, şunları söyledi:

"İki tarafın da anlaştığı her ne ise ona uyarım. İki çözümden (İki devletli veya tek devletli) herhangi biri olabilir. İki devletli çözümün daha iyi olacağını düşünüyordum; ama eğer İsrail ve Filistin mutlu olacaksa onların tercihi ne ise ben de onu kabul ederim."

"YENİ YERLEŞİM YERLERİNİN İNŞASI BİRAZ DURSUN"

Basın toplantısının en dikkat çekici bölümlerinden birinde ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "yeni yerleşim yerleri inşasını biraz durdurması" gerektiğini söyledi.

Trump, yeni yerleşimler konusunda Netanyahu ile anlaşacaklarına inandığını dile getirirken, İsrail Başbakanı ise "bu konuda konuşarak uzlaşabileceklerini" ve "barışın önündeki en büyük engelin yeni yerleşimler olmadığını" söyledi.

Yeni yerleşim yerleri konusunda önceki ABD yönetimlerine göre görece daha yumuşak bir dil kullanan Trump, yine de bu politikanın çözüm önündeki engellerden biri olduğunu ifade etmiş oldu.

YORUMLAR 27
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    en kötü barış en iyi savaştan iyidir.galipolan allahtır.
    Cevapla
  • Halid bin Velid 7 yıl önce Şikayet Et
    Oynan Oyun Büyük Mahmut ABBAS'ın hamlesi ne olacak
    Cevapla
  • Kafka 7 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜK ORTADOĞU BARIŞI konusunda anlaşmışlar abd haber sitelerinde aynen bu şekil yazıyor size büyük ortadoğu ne anımsatıyor
    Cevapla
  • yörükoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    kenedy gb öldürür bunu cıa
    Cevapla
  • RTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam vodka icmis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri