Bahreyn Kral'ından Erdoğan anısına sürpriz cami!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dört günlük Körfez turunun ilk durağı olan Bahreyn'den, Erdoğan'ın ziyaretinin anısına 20 bin kişilik cami yaptırılacağı belirtildi.

Bahreyn Kral'ından Erdoğan anısına sürpriz cami!
Bahreyn Kral'ından Erdoğan anısına sürpriz cami!
GİRİŞ 16.02.2017 10:23 GÜNCELLEME 16.02.2017 16:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn, Katar ve Suudi Arabistan'ı kapsayan ve dört gün süren körfez turuna çıkmıştı. Körfez ülkeleri turunun ilk durağı ise Bahreyn'di.

Bahreyn Kral'ı Hammad Bin İsa El Halife tarafından bizzat havaalanında karşılanan Erdoğan, resmi tören için Şakir Sarayı'na gitti.

Kral El Halife, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bahreyn'in en önemli nişanı olan Şeyh İsa bin Selman el Halife Madalyası'nı takdim etti. İki ülke arasında savunma, sanayi, eğitim ve diplomasi alanında işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Görüşmeler kapsamında mesajlarını Uluslararası Barış Enstitüsü'nün hazırladığı konferansta veren Erdoğan, Suriye'deki iç savaş ve barış süreci, DEAŞ'la mücadele, Filistin ve mülteci sorunları hakkında önemli açıklamalar yapmıştı. 

BAHREYN'DEN ERDOĞAN ANISINA CAMİ

Bahreyn ziyareti sırasında ise Bahreyn Kralı Al Halife tarafından sürpriz bir teklif geldi. Bahreyn kralı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin anısına cami yaptırma kararı aldı. Bizzat, Türk mühendis ve mimarları tarafından Manama'da 15-20 bin kişilik bir cami yaptıracağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise konuya olumlu baktığı aktarıldı. Erdoğan'ın bu bağlamda proje hazırlatacağını ifade ettiği bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!