TSK çoktan düğmeye bastı! Namlunun ucundalar

TSK'ya ait en seçkin birliklerin Menbiç'i kuşattığı ve YPG'li teröristlerin namlunun ucunda olduğu ortaya çıktı.

TSK çoktan düğmeye bastı! Namlunun ucundalar
TSK çoktan düğmeye bastı! Namlunun ucundalar
GİRİŞ 16.02.2017 11:50 GÜNCELLEME 16.02.2017 20:46
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Haber7 - Detay

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Bab'ın DEAŞ terör örgütünden temizlendikten sonra Türk askerinin durmayacağını Menbiç ve Rakka'nın da temizleneceğini işaret etmişti. 

ABD Başkanı Donald Trump da Rakka'ya operasyon sinyalini vermişti. CIA Direktörü Mike Pompeo'nun Ankara ziyareti sırasında Türkiye'nin düşündüğü harekat planları ABD'ye verilmişti.  

RAKKA'DAN ÖNCE MENBİÇ...

Şimdi akıllara gelen soru, Rakka temizliğinin hangi güzergahtan yapılacağı. El Bab'da devam eden temizlik tamamlanmak üzere. PKK/PYD-YPG terör örgütü ise, ABD'nin sözlerine rağmen Menbiç'ten çekilmedi. Ankara, El Bab sonrası Menbiç'i de temizlemekte kararlı. Bu nedenle Türk askerinin Menbiç'i de terörden temizleyerek, Menbiç üzerinden Fırat Nehri'ni geçerek Rakka'ya ulaşması gündemde.

MENBİÇ'İN ALINMASI ŞART

El Bab’ın kurtarılması Fırat Kalkanı Harekâtı’nın nihai hedefi değil. Alındığında DAEŞ tehdidi Türkiye sınırından daha da uzaklaştırılacak ve PYD/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde ele geçirdiği bölgeleri birleştirme hayali önlenecek ama bu harekâtın tam anlamıyla “kalkan” olabilmesi için Menbiç’in de kontrol altına alınması şart.

Hem de öncelikle. Çünkü PYD/YPG hâlâ Menbiç’ten El Bab’ın güneyine rejimin elinde bulundurduğu bölgeler üzerinden Afrin’e giden bir hat oluşturma şansına sahip. Dahası, Türkiye’yi “çekilecek, çekiliyor’ diye oyalayan ABD’nin ağır silah desteğiyle daha da güçlenmiş durumda. Dolayısıyla, bu tehdidin de bertaraf edilebilmesi adına terör örgütünün Menbiç’ten de bir an önce sökülüp atılması şart.

TERÖR ÖRGÜTÜ PYD HENDEK KAZIYOR

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Menbiç'e ilerlenecek olması terör örgütü PYD'de korku yarattı. Terör örgütü hendek kazmaya başladı.

EN SEÇKİN BİRLİKLER MENBİÇ'İ KUŞATTI

El Bab'da devam eden Fırat Kalkanı operasyonunun yanı sıra sayıları açıklanmayan TSK'nın SAT ve SAS komandoları Cerablus ile Menbiç arasında bulun "Sacu Nehri" kıyısına dayanmış bulunuyor.

Haber7'nin görüştüğü güvenlik kaynakları YPG'li teröristlerin Sacu Nehri üzerinde bulunan birliklerin menzilinde olduğunu açıkladı. El Bab'taki temizlikten hemen sonra Kara unsurları Menbiç'e kaydırılması ve Özel birliklerin nehrin diğer tarafına geçerek bölgeyi YPG'li teröristlerden temizlemesi bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 53
  • istiklal hakkındır 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne abd ne ab ne rusya ne çin.
    Cevapla
  • CIA 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan askerleri orada ise ki oradalar , bu operasyon iptal olur malesef .
    Cevapla
  • Muslihun 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra farketmez... Kendi tercihleri... Onlarcası öldürüldü sesleri çıkmadı... Onlarda pek bi karışık...
    Cevapla
  • gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Pyd toptan imha edilmedikçe risk bitmez. Kökten temizlik şart. Allah TSK askerimizi muzaffer eylesin
    Cevapla
  • muslihun 7 yıl önce Şikayet Et
    TSK dünyanın 6. büyük ordusu diyorlar... Ama şu hakikat "İlk 5 sayılanların hiçbiri bunları yapamaz!" Demekki TSK dünyanın en güçlü ordusu!... Gerisi lafın boşu...
    Cevapla
  • kadir. 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ab nato bm uzak durulması gereken kuruluşlardır.kendi göbeğini kendin keseceksin girip vurup çıkacaksın lafa gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?