Pentagon'dan açıklama! DAEŞ liderleri hazırlanıyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis DEAŞ terör örgütünün Rakka’daki elebaşlarının Deyr ez-Zor’a kaçmaya hazırlandıklarını söyledi

Pentagon'dan açıklama! DAEŞ liderleri hazırlanıyor
Pentagon'dan açıklama! DAEŞ liderleri hazırlanıyor
GİRİŞ 18.02.2017 06:13 GÜNCELLEME 18.02.2017 06:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Pentagon’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davis, Rakka şehrinin  kuzey, batı ve güneyden sarıldığını şehrin güneybatısından Deyr ez-Zora çıkan yol  dışında DEAŞ’ın kullanabileceği rota kalmadığını söyledi.

Rakka’nın güneyinde Fırat Nehri üzerindeki üç köprünün de hava  saldırılarıyla kullanılmaz hale getirildiğini belirten sözcü Davis şu ifadeleri  kullandı:

"DEAŞ’ın üst düzey liderleri ve birçok bürokratının ve yöneticinin,  biliyorsunuz çok bürokratik bir örgüt, Rakka’dan ayrılma sürecini girdiğini ve  operasyonlarını nehirden aşağıya doğru taşımaya başladıklarına dair emareler  görmeye başladık. Rakka’da sonlarının yakın olduğunu kesinlikle anlamaya  başladılar ve şimdi de liderlerinin kaçışını görüyoruz.”

Yabancı savaşçı akışının azalması Türkiye’nin çabaları ile başladı

Her an bölge izlendiği için örgütün şehri fark ettirmeden kalabalık  bir yabancı savaşçı grubuyla takviye etme imkanının bulunmadığını ifade eden  Pentagon sözcüsü, yabancı savaşçı akışı konusunda şunları kaydetti:

“Onların yabancı savaşçı toplama kabiliyetleri oldukça zayıfladı. Bu  birkaç faktörün birleşmesi ile oldu: (Yabancı savaşçı akının durma süreci)  Türkiye’de başladı. Sınır boyunca harcadıkları çaba ve Cerablus, El Rai ve Dabık  arasında alanı temizlemeleri ile başladı o süreç.”

Musul ile birlikte Rakka’nın da DEAŞ’tan alınacağını ifade eden sözcü  Rakka’nın Musul kadar büyük olmadığını ve daha kolay alınabileceğini sözlerine  ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • sonuna kadar evett 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten daeşi kuran siz tabiki kaçmalarına yardımcı olacaksınız
    Cevapla
  • xxxyyy 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD kaynaklı hiçbir haberin bizim için güvenilirliği yoktur.Sahtekar terör seviciler.
    Cevapla
  • ulubatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    El Bab'ı Turkiyenin eline geçmesin diye son kan damlasına kadar savaşan daes, ABD patronunu Rakka yi teslim almak için gelince göstermelik bir direniş gösterip kaçacak!!
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Daeş in,pyd,nin pkk,nın Fetönün El kaidenin tüm terör örgütlerinin yaptığı katliamlardan ,ölümlerden ;Abd ve Batı (Haçlılar) sorumludur.
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara silah satanlar bütün bu vahşeti işleyen ve isteyenler bir katil toplum dur. Dünya Savaşı çıkaran binlerce bebek katleden, masum insanları katleden avrupa, Amerikadir. Bakın müslüman olmayan başka ülkelerde terörist yoktur. Sadece müslümanların bulunduğu ülkelerde terör ,kan ,gözyaşı ,vahşet vardır. Ama ellerindeki malzeme hep insan hakları, demokrasi yalanı olmuştur. Bütün terörist yapıların merkezi avrupa ve Amerikadir.
    Cevapla
  • tayfur tosun 7 yıl önce Şikayet Et
    Agzina ve yuregine saglik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor