'Çılgın Köpek' Irak'ta

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Irak'a yaptığı ilk resmi ziyarette, ABD ordusunun Irak'ta 'kimsenin petrolünü ele geçirmek için bulunmadığını' söyledi.

'Çılgın Köpek' Irak'ta
'Çılgın Köpek' Irak'ta
GİRİŞ 20.02.2017 11:04 GÜNCELLEME 20.02.2017 11:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mattis bugün Irak ziyaretine başlamadan önce yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın Ocak ayında CIA mensuplarına hitap ederken, "Irak'ın petrollerine el koymalıydık. Neyse, belki bir fırsat daha çıkar" yolundaki sözleriyle ters bir tavır belirtmiş oldu.

"KİMSENİN PETROLÜNE EL KOYMAK İÇİN IRAK'TA BULUNMUYORUZ"

İlk Irak ziyaretinde Mattis, İslam Devleri militanlarını Musul kentinde ellerinde kalan yerlerden çıkartmak için yeni bir taarruza girişen Irak ordusunu destekleyen Amerikan askerlerinin çalışmalarını yerinde görecek.

Irak gezisine katılan gazetecilerin, Irak'ın petrollerine el koymak gibi bir tehdidin gündemde olup olmadığını sorduğu Mattis, böyle bir niyeti kesin biçimde reddetti. Mattis, "Biz kimsenin petrolüne el koymak için Irak'ta bulunmuyoruz" dedi.

"PARAYLA ALINIYOR"

Mattis, "Burada bulunan herkes ve Amerika'daki herkes gazını, petrolünü parayla alıyor. Eminim gelecekte de böyle olacaktır." Mattis'in sözleri, Trump yönetiminde son dönemde ortaya çıkan farklı politik görüşlerin en yeni örneği oldu.

YORUMLAR 4
  • esas 7 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere eski Başbakanlarından Churchill : " Bir damla petrol , bir damla kandan daha kıymetlidir." Sömürgecilik sizin ciğeriniz. İnsanların malları, canları , namusları, kanları ne ki. bir damla petrole hepsi harcanabilir... Darwin teorisine de bayılır bunlar . Güçlüler zayıfları yok ederek doğal seleksiyon sonucu güçlüler hakim olur. Canım canavar değiller işte öldürmek doğal hak. doğal seleksiyon evrenin kanunu ya. Buna hakları var ya işte. Kafa aynen bu . Yoksa 2. dünya savaşında ne işin var senin libyada cezayirde kısacası sömürgelerinde savaşıyorsun. sömürge - kaynak savaşları bunların işi gücü.
    Cevapla
  • selam 7 yıl önce Şikayet Et
    orta dogudaki petroler zaten sizin şirketlerin ama yinede yetmiyor hedefleri iran rusya orta asya ülkerinin dogal zenginlikleri
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    petrol kaldımı yuttunuz hepsini ,petrol iöin akkıttığınız kanlarda boğulun inşallah
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    olm petrol bter mi :) sadece nano teknolojiye geçeceğiz başka kaynaklar kullanlcak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!