Yüzer köprülerle Batı’ya geçecekler

DAEŞ’in kontrolündeki Musul’u geri almak için ilerleyen Irak ordusu, kentin batısına, kurulacak yüzer köprülerle geçecek.

Yüzer köprülerle Batı’ya geçecekler
Yüzer köprülerle Batı’ya geçecekler
GİRİŞ 21.02.2017 05:56 GÜNCELLEME 21.02.2017 06:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şu ana kadar Musul’un batısında 17 köyün ele geçirildiği bildirilirken, operasyonun çok riskli olduğu yorumları yapılıyor.

Irak ordusunun, ülkenin ikinci büyük kenti Musul’u terör örgütü DAEŞ’ten geri almak için başlattığı operasyon sürüyor. Kent merkezinin batı yakasının kurtarılması için başlayan askeri operasyonda şimdiye kadar 17 köy ve bir elektrik santralinin geri alındığı bildiriliyor. 

Musul’u ikiye bölen Dicle Nehrinin batısına yönelik operasyonun, eski yerleşim alanları ve dar sokaklar göz önüne alındığında doğuya göre çok daha zorlu geçeceği tahmin edilirken, 750 bin kişinin yaşadığı kentte sivil kayıplardan da endişe ediliyor. Şehrin doğusu ile batısını birbirine bağlayan Dicle Nehri üzerindeki 5 köprü, uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından vurulduğundan doğu kesiminden şimdilik müdahale gerçekleştirilemedi. Doğu kesimine yüzer köprüler kurulacağı açıklansa da, nehrin diğer yakasındaki militanlar yüzünden bunun büyük güvenlik riski taşıdığı ifade ediliyor. 

ÜÇ CEPHEDE SAVAŞ

İngiltere’de yayımlanan “i” gazetesinden Orta Doğu muhabiri Patrick Cockburn, “DAEŞ’in yoğun nüfuslu kalesinde can kayıpları fazla olacak” derken, ele geçirilen doğu kısmında yeterli hakimiyet kurulmadan böyle bir operasyona girişilmesinin, DAEŞ’e daha fazla eylem için imkan yaratabileceğine dikkat çekti. 

Savaş güney, batı ve kuzey olarak üç cepheye yayılmış durumda. Güney cephesinde, Irak Federal polis güçleri, DAEŞ’in Haziran 2014’ten bu yana elinde tuttuğu Musul havalimanına çok yakın mesafede bulunuyor. Havalimanı, muhtemel bir saldırıda kurtarılacak en stratejik yerler arasında. DAEŞ, uluslararası koalisyon güçleri ve Irak Hava Kuvvetleri’nin indirme operasyonu ihtimalini en aza indirmek için havalimanı pistini beton bloklar ve araçlarla kapatmıştı. 

YORUMLAR 1
  • ahmed 7 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro oynuyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'