DEAŞ drone ile saldırdı! Ölü ve yaralılar var

Terör örgütü DEAŞ, Irak'ın Musul kentinde sivillerin yaşadığı bir bölgeye dron saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda 9 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.

DEAŞ drone ile saldırdı! Ölü ve yaralılar var
DEAŞ drone ile saldırdı! Ölü ve yaralılar var
GİRİŞ 21.02.2017 17:01 GÜNCELLEME 21.02.2017 17:05

Irak'ta Musul kentinin doğusuna terör örgütü DEAŞ tarafından patlayıcı yerleştirilmiş insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılarda 9 sivilin öldüğü, 14'ünün yaralandığı belirtildi.

Irak ordusundan Tümgeneral Abdulmehdi Kerim Amıri yaptığı açıklamada, "DEAŞ, elinde tuttuğu kentin batı yakasından kurtarılan doğu yakasındaki çeşitli bölgelere patlayıcı madde yerleştirilmiş 'drone'larla (uzaktan kumandalı hava aracı) saldırılar düzenledi" dedi.

Doğu yakasının kuzeyindeki Kerac bölgesinde okul yolundaki çocukların DEAŞ'ın saldırısına maruz kaldığını belirten Amıri, iki çocuğun hayatını kaybettiğini, 3'ünün yaralandığını aktardı.

Iraklı komutan, DEAŞ'ın aynı yöntemle kentin doğusundaki alışveriş bölgesi ile Asker Mahallesi'ndeki sağlık merkezi ve Nur Mahallesi'ni de hedef aldığını ifade etti. Amıri, bu saldırılarda ise biri çocuk 7 sivilin öldüğü, 6'sının yaralandığı bilgisini verdi.

İnsan hakları aktivisti Ömer et-Tai de DEAŞ'ın batı yakasından doğudaki Musul Üniversitesi yakınları ile Baladiyat Mahallesi'ne patlayıcı yüklü "drone"larla düzenlediği saldırılarda 3'ü çocuk 5 kişinin yaralandığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar