'İran baharı' Ruhani'yi korkuttu! Açıklama yaptı

İran'da geniş katılımlı protestolar devam ederken, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den "toplumsal kutuplaşma" uyarısı geldi.

'İran baharı' Ruhani'yi korkuttu! Açıklama yaptı
'İran baharı' Ruhani'yi korkuttu! Açıklama yaptı
GİRİŞ 25.02.2017 17:03 GÜNCELLEME 25.02.2017 17:04
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, güvenlik araçlarının artırılmasının, "toplumda yaşanacak herhangi bir kutuplaşma, etnik ve dini ihtilaf" durumunda güvenliği sağlamada etkili olamayacağını belirtti.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da katıldığı bir toplantıda konuşan Ruhani, ülkedeki siyasi çekişmelerin toplumda kutuplaşmalara neden olmasına dikkati çekti.

100 KAT DAHİ ARTIRSAK...

Ülkedeki siyasi grupların birlik içinde olması ve toplumda kin ve nefret duygularını beslemekten kaçınması gerektiğini belirten Ruhani, "Güvenlik gücümüzü 10 kat, silahlarımızı 100 kat artırsak dahi toplumda etnik veya dini bir ihtilaf çıkması ve güvenin ortadan kalkması halinde ülkede güvenlik diye bir şey kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Ruhani, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yürütülecek kampanyalarda kamu malının kullanılmaması uyarısında bulunarak, "Herhangi bir askeri güç dahi bir usulsüzlük yapsa buna karşı çıkmalıyız." dedi.

TABİAT BİZE KÜSTÜ

İran'ın güneybatısında Arap nüfusun yoğun olduğu Huzistan eyaletinde yaşanan çevre krizine de değinen Ruhani, bölgedeki çevresel sorunların kısa zamanda çözülemeyeceğini belirterek, "Doğaya yapılan zulümler, tabiatın bize küsmesine neden oldu." ifadesini kullandı.

PROTESTO GÖSTERİLERİ

Huzistan eyaletini etkisi altına alan kum fırtınasından kaynaklı elektrik ve su kesintilerinin günlerce giderilememesi nedeniyle hükümetin yaşanan sorunlara duyarsız kaldığını düşünen vatandaşlar, Ahvaz Valiliği önünde protestolar düzenlemişti.

"İRAN BAHARI"

İran'da bir futbol maçı sonrası başlayan toplumsal olaylar kısa sürede İran rejimi karşıtı gösterilere dönüştü. Sünni Ahvaz ve Huzistan bölgelerinde yayılan eylemlerde Yunus Asakareh isimli bir Arap genç, İran polisi tarafından vahşice katledildi. Bu da halkın taşan sabrını iyiden iyiye haklı olarak ileri götürdü. Artık bundan sonra İran için geri dönüşü olmayan bir süreç başladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 217
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    tünelci,güldüm beyağı.Yanlış anlama şahsna değil.yok kardeşim irana hiç gitmedim.gitmek istemem.yanlız şöye bir şey var.İstanbulda aksarayda çok iranlı var.bende şehirlerarası seyahatlerim bazen iran otobüsüne binerim.yani öyle karşılaırım bazen konuştuğum olur. Gitmek istediğim en önemli yer,kabedir.
    Cevapla
  • tünelci hikmet 7 yıl önce Şikayet Et
    o irana söyle de bi zahmet terör örgütünü desteklemeyi bıraksınlar, senelerdir memedim ölüyor, iranın başı destekliyorsa onlara söyle, yok bizi seven halk destekliyorsa onlara söyle yüzümüze dost görünüp 3 günlük dünya için bu kadar iş çevirmesinler arkamızdan.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim öyle bi şey varsa,zaten bu ülkede senin benim seçtiğim yetkililer iletir. ama esasında iranda pjak vardır.İran pjaka diz çöktürdü. İran bazen kandil dağlarını bombalayıp,onları susturmasını bildi.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    art niyetim varsa,cenabı hak beni yok etsin.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    mesela yazdım dedimki,iran suriyede sivillerin ölümüne sebeb olmuşsa,kahrolsun .eğer gerçekten ben birilerine hizmet etseydim,bu bedduayı iran yetkililerine yapmazdım. yani devamlı iranın artısına değinmedim.eksilerini de yazdım.mesela bizim şöforlerimizi esir aldılar.duymuşundur tır şöforleri.şimdi yazık değilmi onlara bu da iranın pis tarafı.kim o şöforleri orda tutuyorsa,o iranlı yetkili kahrolsn
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    neyse,iyi akşamlar.
    Cevapla
  • tünelci hikmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bu işin akşamı makşamı yok arkadaşım göz göre göre bir adamın inancı gidiyor burda, ne akşamı, ortada bir mesele varsa, sen bir hata içindeysen sen kurtul ben hata içindeysem beni kurtar. SEN İRANA GİT 2 AY KAL ORADA, sonra yine bu meseleyi konuşalım haber 7 vasıtasıyla .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler