ABD, PYD'ye ağır silah sözü verdi iddiası

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel’in Kobani ziyaretinde YPG’nin ana parçasını oluşturduğu SDG’ye ağır silah sözü verdiği iddia edildi

ABD, PYD'ye ağır silah sözü verdi iddiası
ABD, PYD'ye ağır silah sözü verdi iddiası
GİRİŞ 26.02.2017 08:25 GÜNCELLEME 26.02.2017 09:03
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Önceki gün Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin kontrolündeki Kobani’yi ziyaret eden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel’in çoğunluğunu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) yetkilileriyle yaptığı görüşmenin detayları çıkıyor. ABD’li General Votel’in SDG’ye ağır silah sözü verdiği iddia edildi. SDG Sözcüsü Talal Sello, Votel’in kendileriyle “Donald Trump döneminde (SDG’ye yönelik) koordinasyon ve destek artışını” ele aldığını söyledi. Sello, “Gelecek dönemlerde ağır silah sözü verildi” diye de ekledi. Sello, görüşmenin sonuçlarını ‘olumlu’ diye tanımlamış ve ziyaretin, ABD’nin kendilerine olan desteğini teyit ettiğini söylemişti.

CENTCOM, fotoğrafları paylaştı

‘TÜRKLERLE ŞEFFAF OLACAĞIZ’

Kobani ziyaretiyle ilgili Pentagon’dan bir açıklama gelmezken, New York Times’a konuşan DEAŞ karşıtı koalisyonun komutanı Korgeneral Stephen Townsend,  “Onlar (SDG’liler) hafif silahlı ve düzensiz bir formasyonda. İlave savaş gücüne ihtiyaçları var” dedi. ABD’li subaylara göre Rakka’nın alınması için SDG üyelerine, tanksavar füzeleri, havan topları, ağır makineli silahlar ve zırhlı araçlar verilmesi gerekiyor. Böyle bir desteğin Türkiye’nin tepkisini çekebileceği konusunda ise Townsend, “Türk hükümeti aslında SDG ile işbirliği yapmamız konusunda deliye dönmüş değil. Onlar (SDG) bize kendilerinin Türkiye’ye bir tehdit oluşturmadığını söylüyor ve ben de buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ABD'den Türkiye'yi çok kızdıracak bir adım daha!

 Townsend, “Eğer biri, SDG üzerinde etki sahibi olacaksa, Ankara kimi tercih eder? Rusya mı, İran mı, rejim (Suriye hükümeti) mi yoksa ABD’yi mi” diye konuştu. NYT, General Votel’in, SDG’yi Rakka operasyonu için silahla donatıp kentin ele geçirilmesinin ardından silah ve mühimmat akışını kısıtlayabileceklerini söylediğini yazdı. Habere göre Votel, “(Türklerle) şeffaf olacağız. Mühimmat gibi meseleleri ayarlayabilirz” dedi. ABD Başkanı Trump, Pentagon’dan DEAŞ ile mücadele için ay sonuna kadar bir plan hazırlamalarını istemişti. Türkiye, Rakka operasyonunun SDG ile yapılmasına karşı çıkıyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 66
  • Halk 7 yıl önce Şikayet Et
    Pydnin en büyük silahı iradesidir dostlar rahat olun akıllı olun
    Cevapla
  • millet 7 yıl önce Şikayet Et
    artık ne abd ne ab hiçbirinin ne dediğine bakmadan pkk pyd nin kökünü kurutmalıyız zaman kaybetmeyelim küffarın sözüne güvenilmez
    Cevapla
  • Selami Ucar 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz işimize bakalım. Hedefler açık. Nerede bulunuyorlarsa üstlerine çökelim. İcinden Abd mi çıkar, Ermeni mi çıkar, İngiliz mi çıkar, İsrail mi çıkar? Gelen sese göre düşmanlarımızı anlarız.
    Cevapla
  • müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD´ye saldirmaliyiz artik yetti o kafirlerden korkmamamiz lazim. okadar
    Cevapla
  • dayi 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan abd senin dyin sen onun usagisin yap görelim seni haritada silsin.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    kaynak GT m Türkiye'ye ABD der mütteğimizsiniz ypg yede aynı şey . herkes buna. inanır ABD silah satar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor