ABD'li komutan: Türkiye PYD'ye saldırırsa...

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, Türkiye'nin Suriye'nin Münbiç bölgesinde bulunan PYD/YPG'ye saldırmasının DAEŞ'e karşı mücadeleyi zorlaştırabileceğini ifade etti.

ABD'li komutan: Türkiye PYD'ye saldırırsa...
ABD'li komutan: Türkiye PYD'ye saldırırsa...
GİRİŞ 01.03.2017 00:03 GÜNCELLEME 01.03.2017 10:42
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Türkiye'nin Suriye'nin Münbiç bölgesinde bulunan YPG/PKK'ya saldırmasının DAEŞ'e karşı mücadeleyi zorlaştırabileceğini ifade etti.

Votel bu sözleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türk ordusu El Bab'ın ardından Menbiç'e yönelecek' açıklaması üzerine sarf etti.

Foreign Policiy dergisine konuşan Votel, söz konusu gelişmenin bölgede ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin faaliyetlerini etkileyebileceğini vurguladı.

"TÜRKİYE İLE, SURİYE KONUSUNA ÇÖZÜM ARIYORUZ"

Votel, Suriye'nin kuzeyinde ABD destekli güçler ile Türk ordusu arasında çatışma yaşanmasını önlemek için Ankara ile 'kapsamlı işbirliği' yaptıklarını ifade etti.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik de, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) El Bab'dan sonraki hedefinin, Fırat Nehri'nin batısında yer alan Münbiç kenti olduğunu dile getirmişti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 135
  • ŞEHZADE 7 yıl önce Şikayet Et
    Senaryo hep aynı.bütün yollar Türkiyenin elini kolunu bağlama senaryoları.Bazen mesnetsiz boş konuşmalarla dereyi bulandırmak.Türkiyenin hızını yavaşlatmak.ikiyüzlülük sahtekarlık ne ararsan var.
    Cevapla
  • HakKan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaw bir tane daeşli öldürsün de şu pyd denen soysuzlar ne var ki görelim duyalım.Zaten orda devlet kurmaktan başka ne iş yapıyor bunlar hep birlikte..
    Cevapla
  • Büyük Sözü 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlıkla vuralım, özür dileriz olur biter. Hep onlar bizi yanlışlıkla vurmadımı(!)
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Mümbiç operasyonu ile pyd'ye saldırıp oralar yerli halka verilirse deaş ile mücadele kolay olacak. ABD'li generalin dediği gibi olması mümkün değil. zaten Deaş ile pyd kardeş gibi. onlar birbiri ile savaşmıyor. aksine elbirliği ile amerika ve müttefiklerinin desteğini alarak Ülkemizi işgal için suriyeyi ırak gibi bölüp kuzeyini yani Türkiye sınırını islam ülkelerinden kopararak araya Haçlı ordusundan tampon kurma girişimi bunlar. Bir yandan incirliki kullanabilmek için türkiye müttefikimiz yalanları diğer taraftan terör örgütlerini sınırımıza yığma taktiği.
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir deaş sakızı bulmuşlar herşeye onunla kılıf buluyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir