İran gazetesinden sahabeye hakaret!

İran'da sahabelere hakaret içerikli yayın yapan gazeteler hakkında işlem yapılması istendi.

İran gazetesinden sahabeye hakaret!
İran gazetesinden sahabeye hakaret!
GİRİŞ 01.03.2017 11:53 GÜNCELLEME 01.03.2017 21:49
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

İran meclisinde bir milletvekilinin sahabelere hakaret içeren yayını nedeniyle "aşırı muhafakazakar" kimliğiyle tanınan "Vatan-ı İmruz" gazetesine tepki gösterdiği bildirildi.

SÜNNİ VEKİL TEPKİ GÖSTERDİ

"Sunnionline.us" adlı internet sitesinde yer alan habere göre, İranlı Kürt-Sünni Milletvekili Muhammed Kasım Osmani, pazartesi günü meclis oturumunda İslami İrşad ve Kültür Bakanı'na çağrı yaparak, sahabelere hakaret içerikli yayın yaptığı gerekçesiyle Vatan-ı İmruz gazetesi hakkında işlem yapılmasını talep etti.

Osmani, söz konusu gazetenin yanı sıra "Neved" adlı gazetede kısa süre önce yayımlanan bir haberde Hazreti Peygamber'in eşi ve Ehl-i Sünnet mezhebine mensup Müslümanlara hakaret edildiğini ve bu konu hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Öte yandan pazartesi günü düzenlenen meclis oturumunun başkanlığını üstlenen Mesud Pezeşkiyan, konunun İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı ile meclis tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti.

SAHABEYE HAKARET ETTİLER

Vatan-ı İmruz gazetesi pazar günü yayımladığı bir makalede Hazreti Muhammed'in sahabelerinden Ebu Musa el-Eş'ari'ye hakaret içeren ifadelere yer vermişti.

İran'da reformistlere yakınlığıyla bilinen Şahe-i Sebz gazetesinin yayını, dün, Kum kentindeki başsavcılığın kararıyla süresiz olarak durdurulmuştu. Gazetede cumartesi günü yayımlanan yazıda, Nirugah'da mahalle sakinlerinin rastgele silah kullanmaları eleştirilmiş, "Çocuğum Nirugah ormanına silahsız girme. Orada hayvanlar olduğu için mi diyeceksin? Hayır. İnsanlar var. Sabah sabah Kalaşnikof kullanıyorlar." ifadeleri yer almıştı. Kararın, "Nirugah Mahallesi" sakinlerine hakaret edildiği gerekçesiyle alındığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 80
  • Bozoklu 7 yıl önce Şikayet Et
    Her insan Sahabe olamaz. Olanlarda Rasulullah (sav) efendimizi gördükleri ve O'nu kabul ve tasdik ettikleri için Sahabe olmuşlardır. Bizde sırf bundan dolayı Sahabeleri severiz. Onlara dil uzatanlara ve düşmanlık edenlere Allah cc rızası için buğzederiz.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Tespitiniz doğru.Her insan sahabe olamaz.Olay bu.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru demişiniz.Her insan sahabe olamaz.
    Cevapla
  • Bozoklu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu şii'ler varya bu şii'ler bize Kur'an-ı Kerim'i bu zamana kadar gelmesine vesile olan Sahabeyi Kiramın güzidelerine bir sürü hakaret eden aşağılık sürüleridir. Sünneti ve Hadisi Şerifleri günümüze kadar gelmesine vesile olan değerlerimize bırakın sahip çıkmayı onlara hakaret eden bid'at sahibi ne idüğu belli olmayan bir zümredir. Bknz Tarihte İslam adına hangi Seferlere çıkmışlar hangi Gayri müslümlere savaş açmışlar. Ama her fırsatta Müslümanlara savaş açmış ucubelerdir. Benim bunlarla şahsi olarak hiç sorunum yoktur. Bu yazılarım Allah cc rızası içindir. Ehli sünnet Alimlerini takip edebilirsiniz.
    Cevapla
  • Ehli sünnet 7 yıl önce Şikayet Et
    sahabe değil "eshabı kiram hazretleri" diyeceksiniz
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    İran şii devletini kuran Humeyni gizliden abd ile anlaşmıştı (watergate) ama açıktan abd düşmanlığı yapıyordu. Humeyni iran ve ırakı boşuna savaştırıp milyonları kanına girdi. Hamaney humeyniden bin beter çıktı. Ortadoğuyu kan gölüne çevirdi.
    Cevapla
  • asa 7 yıl önce Şikayet Et
    iranı yeni keşfetmiş olanlara söyleyeyim iran 1400 yıldır sahabelere hakaret ediyor... sanki yeni bir olaymış gibi balıklama dalmanın türkiyeyede iranada faydası yok... ermeni soy kırımı için erdoğan derdi ki bu işi tarihçilere bırakalım.. bizde bu işi ilahiyatçılara bırakalım... devletler arası gerginlik yaratmak sadece israilin projesine yarar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!