El Bab hayata dönüyor

Fırat Kalkanı Harekatı ile TSK destekli ÖSO’nun, DEAŞ’tan kurtardığı El Bab’ta yeni bir hayatın hazırlıkları yapılıyor.

El Bab hayata dönüyor
El Bab hayata dönüyor
GİRİŞ 06.03.2017 09:58 GÜNCELLEME 06.03.2017 09:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), terör örgütü DEAŞ'tan kurtardığı El Bab'ta hayat normale dönüyor. ÖSO'nun bomba imha uzmanları ile sivil savunma ekipleri, DEAŞ'ın yerleştirdiği mayın ve bomba düzeneklerini temizlemeye devam ediyor. Patlayıcılardan temizlenen bölgelere gelen Suriyelilerden bir kısmı iş yerlerini açarken bir kısmı da yıkılan evlerini onarmaya çalışıyor.

FIRIN SORUNU VAR

DEAŞ'ın bombalı saldırıları nedeniyle çok sayıda evin yıkıldığı veya hasar gördüğü ilçede sokak ve caddeler molozlardan temizleniyor. Savaşın izlerinin silinip hayatın yavaş yavaş normale dönmeye başladığı El Bab sokaklarında oyun oynayan çocukların sesleri dikkati çekiyor.

El Bab sakinleri, ilçede hayatın normale dönmeye başladığını, fırınların da açılması halinde dönüşlerin büyük ölçüde artacağını söyledi. Hüseyin el-Ömer isimli Suriyeli, “Halk yavaş yavaş Bab'a dönmeye başladı. İlçede hayat normale dönüyor. Fırınların kapalı olması nedeniyle Bab'da ekmek sıkıntısı yaşıyoruz. Ekmek sorunu çözülürse buraya ciddi dönüşler olacak” dedi.

HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Cuma Karkanaz isimli bir diğer Suriyeli ise “Allah'a şükür burada her geçen gün hayat normale dönüyor. Ben de mazot dükkanımı açtım. Diğer Suriyeliler de iş yerlerini açtı. Durumlar iyiye gidiyor. İnsanlar da evlerine yavaş yavaş dönmeye başladı” diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    galipolan allahtır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar