Münbiç'te Türkiye'ye karşı şer ittifakı

ÖSO’nün yönünü çevirdiği Münbiç’te Amerika, YPG, Rusya ve rejim Türkiye’ye karşı birleşti.

Münbiç'te Türkiye'ye karşı şer ittifakı
Münbiç'te Türkiye'ye karşı şer ittifakı
GİRİŞ 08.03.2017 08:32 GÜNCELLEME 08.03.2017 08:32
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Bab’ı terör örgütü DEAŞ’tan temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) yönünü Münbiç’e çevirmesiyle birlikte, iç savaşın başladığı günden itibaren kol kola hareket eden Rusya destekli rejim ile ABD piyonu PYD’nin iş birliği daha görünür hale geldi. Terör örgütü PYD’nin paravanı olan sözde Münbiç Askeri Meclisi’nin bölgenin batısındaki ÖSO sınırını Esad güçlerine teslim etmesinin ardından, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) içerisindeki sözde Arap grubu Şemsü›l Şemal militanları Münbiç’e rejim bayrağı dikti. RussiaToday’in yayınladığı görüntülerde kendilerini ‘Esad ordusunun sınır koruma birlikleri’ olarak tanıtan milislerin, PYD unsuru olduğu öğrenildi. Şam’ın kontrolüne verilen Batı Münbiç’teki Bughaz köyüne giden yolda PYD-ÖSO çatışmaları şiddetlenirken, muhaliflerin esir aldığı teröristlerin üzerindense rejim tarafından verilmiş kimlikler çıktı. 

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAN BERİ İLK

ÖSO’nun Münbiç’e düzenleyeceği operasyonun korkusuyla bölgedeki piyonları aracılığıyla politikalarını ortaklaştıran Moskova ile Washington’ın Suriye tavrı Batı medyasında da yer buldu. İngiliz The Times gazetesi, ‘ABD ve Rusya Münbiç’te orta yolu buldu’ başlıklı yazısında İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana cephede süper güçler arasındaki en yakın işbirliğinin Suriye’de vücut bulduğunu belirtti. İki ülke birliklerinin birbirlerinden 10 kilometre uzakta olduklarının vurgulandığı yazıda, ABD ve Rusya’nın amacının ÖSO-PYD çatışmasını önlemek olduğu tespiti yapıldı. ÖSO’ya karşı tampon bölge inşa eden iki gücü analiz eden Times, ABD’nin yeni Başkanı Trump döneminde Beyaz Saray ile Kremlin arasındaki  jeostratejik yakınlığın Suriye üzerinden gerçekleştiğine dikkat çekti.

Rakka planı CENTCOM etkisinde

ABD medyasında yeni Başkan Donald Trump’a sunulan Rakka harekâtı planında bir değişikliğe gidilmeyerek terör örgütü PYD ile devam edileceğine ilişkin yazıların artmasının ardından Pentagon’dan ‘mevcut iş birliğini değiştirecek bir sebep olmadığı’ açıklaması geldi. Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis önceki gün basın mensuplarına söz konusu kararın Beyaz Saray’dan ziyade CENTCOM komutanlarınca alındığını belirtmişti.

Almanya’dan Barzani’ye PKK markajı

Ülkesinde bulunan FETÖ’cü subayları iade etmeyen ve referandum öncesi Türk Bakanların toplantılarını engelleyen Almanya, Peşmerge güçlerine karşı Sincar’da işgalci konumda bulunan terör örgütü PKK’nın ve YBŞ’nin yanında yer aldı. Alman Spiegel gazetesinin sitesinde yer alan haberde, terör örgütü PKK’nın sözde haber ajanslarından görüntüler paylaşılarak DEAŞ’a karşı kullanılmak üzere Berlin’in Barzani yönetimine verdiği silahların PKK’nın kolu (Şengal Savunma Birlikleri) YBŞ’ye karşı kullanıldığına dikkat çekildi. Kullanılan silahların detaylı şekilde incelendiği haberde, Alman vekil Jan van Aken’in konuyu meclise taşıyacağı da belirtildi.

PEŞMERGE SURİYE’YE GEÇECEK

Sincar’da PKK-Peşmerge çatışmasının ardından bir açıklama da Suriyeli Kürt siyasilerden geldi. PDKS Politbüro Üyesi Nuri Brimo, Roj Peşmergelerinin Suriye’ye geri dönmesi halinde baskılara maruz kalan halkın kurtulacağını söyledi. Peşmergelerin 3 ay sonra Suriye’ye döneceğini aktaran Brimo,  PYD’den dolayı bölgenin kuzeyinin büyük bir zindana döndüğünü belirtti.

TÜRK ASKERİ YALANI

Öte yandan, Sincar’da Peşmergeye ateş açan terör örgütü PKK’nın halka nasıl Türkiye aleyhinde propaganda yaptığı da ortaya çıktı. Erbil yönetiminin gözaltına aldığı teröristlerden Berxwedan “Olaydan önce Hanesur’da Peşmerge üniforması giyen Türk askerlerinin saldıracağı iddiasını yayarak halkı kışkırttılar” dedi. Çatışma alanına zorla götürüldüğünü öne süren terörist, çatışmayla Ankara’nın hedef alındığını belirtti.

Star

YORUMLAR 22
  • Tebrikler 7 yıl önce Şikayet Et
    Psikolojik savaşı kazanmış bulunuyoruz. Ülkemi tebrik ediyorum. Dünyanın süper güçleri dediğimiz ülkeler birleşip bize karşı aynı cephede oluyorlar. İşin asıl güzel yanı da bir halt edemiyorlar Allah fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu sincardaki ezidiler turkiyenin ekmegini yememislermiydi...
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin..
    Cevapla
  • Dayco 7 yıl önce Şikayet Et
    Dün Rusya ABD Türkiye generalleri Antalya'da ydı Almanya markel bir ay öncesi Türkiye ye geldi bugün bunlarla siyasi anlaşmazlıklar kim doğru hepsi koskoca bir yalan
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Üç milyon suriyeliyi silahlandirip kobani ve münbiçe tanklar eşliginde mehter marşiyla tüm tv canli yayin araclariyla birlikte girilmesi lazim. Tum dunyaya onceden duyurularak suriye halki topraklarina donuyor mesajiyla birlikte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor