Rakka için 3 bin asker hazır

Bab'da DEAŞ'ın kalıntısı tuzakların temizlenmesi faaliyetlerine devam eden Mehmetçik, bir yandan da doğudan ve batıdan olası PYD/YPG tehdidine karşı teyakkuzda bekliyor.

Rakka için 3 bin asker hazır
Rakka için 3 bin asker hazır
GİRİŞ 22.03.2017 08:47 GÜNCELLEME 22.03.2017 08:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Güvenliği sağlanan bölgeye, DEAŞ ve Suriye PKK'sı YPG başta olmak üzere terör örgütlerinden ve Suriye'nin rejim ablukası altındaki bölgelerinden kaçanlar yerleştiriliyor. Yakında başlaması muhtemel operasyonlara ilişkin planlamaları anlatan bölge kaynakları, ÖSO güçlerinin Türkiye sınırında hazırlıklarını sürdürdüğünü belirtiyor.

KRİTİK GÖRÜŞME BUGÜN

ABD'de bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rakka'ya başlatılacak geniş çaplı operasyon öncesinde ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile bugün kritik bir görüşme gerçekleştirecek.

AFRİN İÇİN TEYAKKUZDA

PKK/PYD/YPG'nin Münbiç'i rejime bırakarak terk edeceğine yönelik açıklamalarına karşın terörist örgüte karşı teyakkuzu sürdüren ve operasyon planlarını hazır tutan Mehmetçik, Afrin'e olası bir müdahale için de hazırlıklı. Son dönemde tacizlerin dindiği Afrin'deki YPG bölgesine önceki gün Rus askerleri girmiş ve burada Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinin bir şubesinin açılacağı duyurulmuştu. Halen Suriye'deki ateşkes Rusya, İran ve Türkiye tarafından izleniyor.

GÖREV KUVVETİ HAZIR

Halen bölgenin güvenliğini sağlayan TSK unsurları, bir yandan da ÖSO unsurlarıyla Rakka planlamaları üzerinde çalışıyor. Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ÖSO'nun Türkiye'den Tel Abyad üzerinden Rakka'ya olası operasyon planı için 3 bin kişilik bir özel görev kuvveti şimdiden hazırlandı. Halen operasyon planlamaları üzerinde çalışmalar yapıldığı belirtiliyor. Planlar bu doğrultuda yapılırken bir yandan da ABD tarafıyla dirsek teması sürüyor. ÖSO güçleri, anlaşmaya varıldığı anda operasyonun düğmesine basılabilecek şekilde hazır tutuluyor. ABD Başkanı Trump'ın Suriye politikası halen netleşmiş değil. Rakka'ya operasyon planı, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un 30 Mart'ta gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde ayrıntılı olarak konuşulacak.

ÖSO YAPMALI

Türkiye, yüzde 90'ı aşkın Arap unsurların yerleşik bulunduğu Rakka'ya operasyonun PYD/YPG'li teröristlerle değil, bölgenin asli unsurlarından oluşacak ÖSO gücüyle yapılmasını istiyor. Operasyonun PYD/YPG ile yapılması halinde hem Rakka halkından yeterli desteğin görülemeyeceği hem de istikrarsızlığın daha da artabileceği vurgulanıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 8
  • Demir ersoy 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin suriyede ne işi var diyerek bizi oyalayan muhalefetin ya dünya siyasetinden anlamıyordur yada bize karşı oyun oynayanlar la beraber lerdi
    Cevapla
  • Koz 7 yıl önce Şikayet Et
    İran ve Rusya in bizle yaptığı görüşme bile bizi durdurup sözde barış anlaşması yaptılar hala önümüze engel olmaya çalışıyorlar.keske anlaşma yapmasak direk Afrine gireydik zamaninda
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    galipolan allahtır.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak geç kaldık pkk büyüdü büyüdü büyüdü dış destek ve iç destekle oysa tüm ordu seferberlikle vatandaş sferberliğiyle zamanında içde ve dışda bir günde yok edilebilirdi ama TÜRKİYE olarak uyuduk yurtta sulh cihanda sulh bizi uyuttu etrafımız ateş topu oldu şimdi de içimiz dışımız ihanetle doldu geç kalındı ama bir daha söylüyorum millis eferberlikle içden dışdan temizlik olmalı taşın altı bile kaldırılmalı
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Afrin muhakkak alınmalı .Yarın ülkemize tehdit olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı