CENTCOM’dan Musul hava saldırılarına inceleme

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, tüm iddiaları ve o bölgede yapılmış olan tüm saldırılarının incelendiği açıklandı.

CENTCOM’dan Musul hava saldırılarına inceleme
CENTCOM’dan Musul hava saldırılarına inceleme
GİRİŞ 25.03.2017 08:56 GÜNCELLEME 25.03.2017 10:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon uçaklarının Musul’un batısında gerçekleştirdiği hava saldırılarında 230 sivilin hayatını kaybettiğine yönelik iddialar üzerine 17-23 Mart tarihleri arasındaki hava saldırıları ile ilgili inceleme başlattığını açıkladı.

''TÜM SALDIRILARI İNCELİYORUZ''

CENTCOM'dan yapılan açıklamada “Koalisyon bu iddialar üzerine resmi bir sivil kayıp incelemesi başlatmış durumda ve tüm iddialar ile o bölgede yapılmış olan tüm saldırıları inceliyoruz” ifadelerine yer verdi.

230 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

İddialara göre Musul’un El Cedid Mahallesinde aynı gün iki ayrı binaya yapılan saldırılarda toplam 230 sivilin hayatının kaybetti.

HEDEF SIFIR SİVİL KAYBI

CENTCOM açıklamasında koalisyonunun “sıfır sivil kayıp” hedefinin itinayla takip edildiği öne sürülürken açıklamadaki şu ifadeler dikkat çekti.

“Hedefimiz her zaman sıfır kayıp olmuştur ama DEAŞ’ın sivilleri terörize etmek, insanları kalkan olarak kullanmak, okul, hastane ve dini alanlar gibi korunaklı yerlerde mevzilenmek gibi vahşi taktiklerinden dolayı müttefiklerimize olan bağlılığımızdan ödün vermeyeceğiz. Ayrıca, DEAŞ’ın aileleri evlerinden zorla çıkarıp o evlere savunma amaçlı tuzaklar kurduğunu, el yapımı patlayıcı yerleştirdiğini ve oraları çatışma mevzii olarak kullandığını daha önce de gördük.”

Açıklamada DEAŞ’ın bu taktiklerinin sivil kayıplarına neden olduğu ifade edildi.

YORUMLAR 2
  • muşlu 7 yıl önce Şikayet Et
    abd de bi okula yada eve terorist girerse hemen F16 gönderip bombalayin yoksa abd deki teroristler irakta suriye afganistandan farklimi katil abd
    Cevapla
  • turk 7 yıl önce Şikayet Et
    siviller abd nin cok da umrunda degil ne kadar cok musluman kani dokerlerse o kadar cok mutlu oluyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek