Şam'da hava saldırısı: 12 sivil öldü

Suriyenin başkenti Şamın Doğu Guta bölgesindeki Hamuriye beldesine düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 12 sivilin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Şam'da hava saldırısı: 12 sivil öldü
Şam'da hava saldırısı: 12 sivil öldü
GİRİŞ 25.03.2017 17:41 GÜNCELLEME 25.03.2017 17:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sivil savunma ekiplerinden alınan bilgiye göre, Doğu Gutadaki Hamuriye beldesine rejim güçleri tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 12 sivil yaşamını yitirdi, aralarında sivil savunma mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

ÇOK SAYIDAKİ YARALI SAHRA HASTANELERİNE KALDIRILDI

Ölenler arasında kadın ve çocukların da olduğu, yaralıların beldedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı belirtildi.

Saldırı bölgesinde büyük hasar meydana gelirken, sivil savunma ekipleri de enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.

Beşşar Esed'e bağlı birlikler, bir haftadan bu yana Cobar ve Kabun mahallesi ile Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere kara ve havadan yoğun şekilde saldırıyor.

AZEZ'DE DE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI DÜZENLENDİ

Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentine bağlı Azez ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 3 sivilin öldüğü, 10 sivilin yaralandığı bildirildi.

"DURUMU CİDDİ OLANLAR TÜRKİYE'YE SEVK EDİLDİ"

Azez'deki sivil savunma yetkililerinden Heysem el-Cabir'in yaptığı açıklamada, Türkiye sınırı yakınında, muhaliflerin kontrolünde bulunan ilçede bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 3 sivilin hayatını kaybettiğini, 10 sivilin yaralandığını belirtti.

Saldırının minibüs ve diğer araçların toplandığı alanın hemen yakınında meydana geldiğini kaydeden Cabir, yaralıların ilçedeki hastanelere kaldırıldığını, durumu ciddi olanların ise Türkiye'ye sevk edildiğini aktardı.

YORUMLAR 1
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    rejim her türlü silahı kullanırken tüm dünya yanında yer alırken yine de muhalifleri yenemedi bu işte bir yanlışlık var asıl bu dünya güçleri yanlış tarafta diktatörün zalimin yanında yer alıyor yanlış tarafta yer alıyor insan olanların halkın ve mazlumların yanında yer alması lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek