Kerkük’te Türkmenlerden 'bayrak' protestosu

Irak'ın Kerkük kentindeki valilik binası önünde toplanan Türkmenler, kamu binalarına IKBY bayrağı asılması kararına tepki amacıyla gösteri düzenledi.

GİRİŞ 29.03.2017 12:37 GÜNCELLEME 29.03.2017 14:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmenler, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının tek taraflı onayla kentteki kamu binalarına asılması kararına tepki amacıyla gösteri düzenledi. Bu sırada bir valilik görevlisi, aracıyla il binasına girmeye çalışırken iki göstericiyi yaraladı.

Türkmen Sivil Toplum Örgütleri tarafından düzenlenen "IKBY bayrağına tepki" gösterisine katılan binlerce Kerküklü, ellerinde Türkmen bayraklarıyla valilik binası önünde bir araya geldi.

"KERKÜK TÜRKMENDİR"

Kerkük İl Meclisi tarafından sadece Kürtlerin katıldığı oylamada alınan bayrak kararının kaldırılmasını isteyen Türkmen göstericiler, "Vali istifa", "Kerkük Türkmen'dir Türkmen kalacak" ve "Yasa dışı karar alındı" şeklinde sloganlar attı.

Gösteri sırasında hükümet görevlisi olduğu belirtilen bir kişi, valilik binasına aracıyla girmek isterken iki göstericiyi yaraladı. Söz konusu araç hızla olay yerinden uzaklaşırken, yaralı iki Türkmen hastaneye kaldırıldı.

BAĞDAT'TA GÖSTERİ YAPACAĞIZ

Türkmen göstericilerden Lütfiye Türmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kerkük Valisi'nin aldığı yanlış karar, Kerkük'teki etnik gruplar arasında fitne çıkaracaktır. Bu yüzden yasal olmayan tek taraflı bu karar gözden geçirilmediği takdirde Bağdat'ta gösteri yapacağız." dedi.

Gösteriye katılan bir diğer Türkmen Almaz Muhtar ise "Kerkük halkı yıllardır çekti çekeceğini. Kentte bir kargaşa çıkması özellikle bölgeye yakın olan DEAŞ'ın işine gelecektir. Kerkük'te sıkıntı yaşanmaması için bu kararın gözden geçirilmesi gerekli." diye konuştu.

Türkmen ve Arap üyelerin boykot ettiği 26 Kürt üyenin katılımıyla toplanan Kerkük İl Meclisi'nde dün yapılan oylamada kentteki kamu binalarına Irak bayrağının yanında IKBY bayrağının asılması kararı kabul edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Musuk Kerkük Halep bizim olacak
    Cevapla
  • apo 6 yıl önce Şikayet Et
    turkiye nerede ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Alçakça anlaşmayı duyurdu!