YPG, Rakka-Tabka yolunu kesti

ABD destekli YPG teröristleri, 'Fırat'ın Gazabı' adıyla başlattığı Rakka operasyonunda Tabka-Rakka yolunu kesti. ABD'nin araç sevkiyatı ise devam etti.

YPG, Rakka-Tabka yolunu kesti
YPG, Rakka-Tabka yolunu kesti
GİRİŞ 29.03.2017 13:10 GÜNCELLEME 30.03.2017 09:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD destekli YPG teröristleri, 'Fırat'ın Gazabı' adıyla başlattığı Rakka operasyonu devam ederken, ABD'nin bölgeye zırhlı askeri araç ve iş makinası göndermeye devam ettiği belirtildi.

TABKA-RAKKA YOLU ELE GEÇİRİLDİ

Tabka hava üssünü ele geçiren, ana gücünü PKK'nın bu ülkedeki kolu olan YPG'nin, dün geceden itibaren Rakka ile Tabka arasındaki karayolunu da şiddetli çatışmaların ardından ele geçirdiği ve kontrolü sağladığı belirtildi.

ABD'NİN ASKERİ SEVKİYATI SÜRÜYOR

Amerika Ordusu, Rakka operasyonu için daha önce havadan indirme yaptığı Tabka bölgesine, karadan da askeri sevkiyatı sürdürüyor. Koalisyon güçlerinin hava desteği ile YPG'nin Rakka'dan DEAŞ'ın temizlenmesi için başlattığı operasyon Tabka bölgesinde yoğunlaşırken, ABD ordusunun bölgeye karadan askeri zırhlı araç ve iş makinalarını gönderdemeye devam ettiği bildirildi.



Bölgedeki Kürt internet sitelerinde ve YPG'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Tabka hava üssünü ele geçiren YPG'nin, Rakka-Tabka karayolunda da çatışmalardan sonra kontrolü sağladığı, DEAŞ'ın Rakka bağlantısını kestiği belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • hsn 7 yıl önce Şikayet Et
    kesilen bir yol falan yok pkk-pyd iyice abd terör devletinin güdümünde bölgeye yerleşene kadar rakka deaş teröristlerinde kalacak sonra abd nin emriyle rakka yı pkk-pydy ye bırakacaklar hala bu gavur oyunuı görmeyip ülkemde hayır kampanyasını abd ve pkk ile birlikte yürüten gafiller var
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    galip olan allahtır.
    Cevapla
  • Tarihe Bak! 7 yıl önce Şikayet Et
    Nice güçlü ordular azların karşısında mağlup olmuştur, Tarih müttefiklerinizi bırakıp bugünkü terörist dostlarınızı sattığınızı da yazacak.
    Cevapla
  • volkan 7 yıl önce Şikayet Et
    fırat kalkanı ne çok canını yakmış Amerikalıları yaw.... :) Aslında olan YPGli olduğunu kafalarını olmadık şeylerle doldurdukları silahı kime doğrulttuğunu bilmedikleri Kürt kardeşlerimize oluyor, Bi anlasalar ABD kendilerini aldattığını... İşte o an amerikanın bitiş düdüğü çalınır....
    Cevapla
  • hazirlik 7 yıl önce Şikayet Et
    deas amerkan gizli ordusu desasi egiten oraya gonderen zaten amerika deas altinda oralari ele gecirip pyd pkk teslim etmek kesinlikle amerkna ustunu cikarin turkiyeden butun uslerini hedefe kilitleyin gerekirse etrafini sarin turkiye giren butun amerkalailari takip edin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları