DEAŞ Tabka barajına havanlarla saldırdı

YPG teröristleri tarafından ele geçirilen Tabka barajında onarım çalışmalarının sürdüğü sırada DEAŞ terör örgütü baraja ve çevresindeki unsurlara havan toplarıyla saldırdı.

DEAŞ Tabka barajına havanlarla saldırdı
DEAŞ Tabka barajına havanlarla saldırdı
GİRİŞ 30.03.2017 13:44 GÜNCELLEME 30.03.2017 13:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rakka kentini DEAŞ'ten temizlemek için başlatılan operasyon Tabka İlçesinde yoğunlaşırken; Tabka barajında mühendisler onarım çalışması yaptığı sırada DEAŞ havanlarla ateş açtı.

BAZI KAPAKLAR AÇILDI

Havanlı saldırı yaklaşık yarım saat sürerken, mühendisler çalışmalarını sürdürdü ve barajdaki fazla suyu, bazı kapakları açarak tahliye etti. Her taraftan kuşatılan Tabka kentine ise yaklaşık 6 kilometre kaldığı belirtirirken, Rakka halkının baraj konusunda rahat olmasını istedi.

ABD destekli YPG'nin Rakka operasyonu devam ederken, operasyon için önemli bir nokta olan Tabka İlçesi çevresinde şiddetli çatışmaların olduğu ve ilçe merkezine 6 kilometreye kadar yaklaşıldığı belirtildi.

DEAŞ HAVAN TOPUYLA SALDIRDI

YPG teröristlerinin resmi sitesinde yer alan haberlere göre, Tabka barajının kontrolünü büyük ölçüde ele geçiren YPG'lilere dün barajda mühendisler eşliğinde onarım çalışması yapılırken, DEAŞ tarafından havanlarla saldırı düzenlendi.

SALDIRIDA CAN KAYBI YAŞANMADI

Çok sayıda gazeteci ve Suriye Kızılayı ekiplerinin de eşlik ettiği onarım çalışması sürerken, yarım saat süren DEAŞ'ın havanlı saldırısında can kaybı olmadığı ve barajın zarar görmediği öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    saldıran pkk ypg dır batıya sırın gorukmeye calısıp bız buraları deas den temızlıyoz mucadele edıyoz ayagınaa resmıyet kazan aya calısıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!