Mekke'de 'Evet' sesleri

Türkiye'yi ziyaret eden ve İstanbul, Samsun, Gaziantep illerinde temaslarda bulunan Mekke Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Halabi’nin daveti ve öncülüğünde, Türkiye tanıtıldı.

Mekke'de 'Evet' sesleri
Mekke'de 'Evet' sesleri
GİRİŞ 31.03.2017 13:55 GÜNCELLEME 31.03.2017 13:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret eden ve İstanbul, Samsun, Gaziantep illerinde temaslarda bulunan Mekke Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Halabi’nin daveti ve öncülüğünde, Türkiye tanıtıldı. Türkiye’nin Cidde Basın Ataşeliği işbirilği ile basın mensupları ve Mekke eşrafına yönelik yapılan tanıtım, üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk gününe denk getirilirken, kalabalık bir katılımla gerçekleşti.

Yaklaşan tatil ve turizm sezonu nedeniyle, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı, ‘Komşunu da Al, Gel’ Türkiye davetine, Mekke’de yaşayan önemli isimlerle birlikte basın da davet edildi. Mekarim otelde gerçekleştirilen tanıtımda, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne ait fotoğraflarından oluşan tanıtım standı kuruldu. İl il Türkiye’den karelerin seçildiği sergide tanıtımı Ahmet Halabi ile birlikte Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön yaparken, Müslüman ve komşu bir ülke olarak Türkiye’nin tatil amaçlı seçilebileceği vurgulandı. Özellikle Arap turistlerin Türkiye’nin dört mevsimi bir arada sunan güzelliklerinden faydalanması gerektiği vurgulanırken, kültürel ve inanç yönünden yakınlık bulunması nedeniyle de Türkiye’de kendilerini sıcak bir ortamın beklediği ifade edildi.

MEKKE’DE İLK KEZ

Türkiye’nin Avrupalı ve Asyalı özellikleri yanında, Ortadoğu’ya has özellikleri de bir arada bulundurduğu, binlerce yıllık tarihi birikimi yanında, çok sayıda ören yeri, müze, antik şehre sahip olduğu, bunun yanı sıra kayaktan raftinge kadar bir çok sporun yapılabildiği anlatıldı. En güzel sahillerin ve en yeşil ormanların bir arada bulunduğu Türkiye’de, Arap ve Müslüman kültürüne uygun otel konseptinin de diğer turistlere olduğu gibi Müslüman turistlere de sunulduğu vurgulanırken, başta İstanbul olmak üzere tüm şehirlerde turizm seyahat acenteleri ve ofislerinin bulunduğu da dile getirildi.

Tanıtıma katılan Suudi Arabistan vatandaşları ve Mekkeliler ise Türkiye’nin potansiyelinin bilindiğini ancak tanıtımın ilk kez Mekke’de gerçekleştirildiğini kaydettiler. Davetlilerden özellikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a  yönelik övgüler de gelirken, “Türkiye bizim de evimiz, yurdumuz. Sayın Erdoğan’ın ‘Komşunu da al gel!’ çağrısına icabet edeceğiz” mesajları verildi. Erdoğan’ın İslam dünyası ile Türkiye’yi yakınlaştırdığı, bu nedenle kendilerinin de dualarında onu unutmadıklarını vurgulayan ziyaretçiler, tarihi, dini ve kültürel yakınlığın kendileri için olumlu bir etken olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ

Halabi de yaptığı konuşmada, Türkiye’de çeşitli vesilelerde çok kez gittiğini ve son olarak da bir tanıtım gezisine katıldığını anımsatarak, “Türkiye’nin yanında olmak bizim için büyük bir şereftir. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyorum. Bölgemizin istikrarı, huzuru Türkiye’nin istikrarına ve huzuruna bağlıdır. Türkiye’nin güçlü olması bizim güçlü olmamız demektir. İslam aleminin güçlü olması demektir” diye konuştu. Türkiye’de oy kullanamayacaklarını ancak 16 Nisan referandumunda “Gönülden evet” dediklerini belirten Halabi, turizmin ülkeler için önemli bir kaynak olduğunu, Müslüman ülkeler arasında turist sayısının artaması gerektiğini ifade etti.

Akyön ise şunları söyledi:

“Yaklaşan tatil ve turizm sezonu dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ‘Komşunu da al gel!’ Türkiye davetine Mekke eşrafını ve basın mensuplarını bilgilendirmek için bu etkinliğe katılarak destek sağladık. Tekrar müşahede ettik ki, büyük bir arzu ve iştiyak içinde, bu coğrafyalarda Türkiye sevdası var. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türk milletine karşı büyük bir sevgi ve saygı var. Geçmişte tanıtım eksikliği yaşanmış ancak bunun giderilmesi için ilk adım atıldı. Bundan sonra da çeşitli şehirlerde tanıtım faaliyetlerini destekleyeceğiz.”

Tanıtımda konuklara çiğ köfte ve baklava gibi Türk mutfağından lezzetler de sunuldu.

 

YORUMLAR 4
  • Ercan 6 yıl önce Şikayet Et
    her halde evet derler.Çünkü müslüman topluluk. ABD,Alm.Hol.İngiltere,pkk.daes.ypg.bunlar Hayır der.Çünkü yahudi,Ermeni tohumları.
    Cevapla
  • hbb 6 yıl önce Şikayet Et
    evet yada haayır bizim iç işimiz daşıdakilere ne oluyor
    Cevapla
  • Polat 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş, adam nacizane ve mülayim bir şekilde gönlünden geçeni belirtmiş. Yoksa avrupa ülkelerinde olduğu gibi propaganda yapmıyor. Evet çıkması için yırtınmıyor. Farkı anlamak lazım
    Cevapla
  • Olmadı 6 yıl önce Şikayet Et
    İslami kavramlar asla siyasette kullanılmamalı. İslam evrenseldir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'