ABD'den çok sert mesaj: Bitirmeye hazırız!

BM Güvenlik Konseyi'de konuşan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, 'gözümüz Esed'in üzerinde, bu savaşı bitirmeye hazırız' dedi.

GİRİŞ 12.04.2017 20:59 GÜNCELLEME 13.04.2017 09:37
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Beşşar Esed rejiminin Suriye'de dünyanın en korkunç silahlarından biriyle "terör saçtığını" ifade ederek, "Kimyasal silah kullanılmasının cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz... Rejimin eylemlerini dikkatli bir şekilde iziyoruz." dedi.

Haley, BM Güvenlik Konseyinde düzenlenen Suriye toplantısında yaptığı konuşmada, Esed'in kanlı eylemlerinin bütün dünyayı sarstığını ve Esed'in barış için ortak olamayacağını belirtti.

"GÖZÜMÜZ ESED'İN ÜZERİNDE"

Nikki Haley, Rusya, İran ve Hizbullah'ı da Esed'in barbarca eylemlerine destek vermeye devam etmekle eleştirdi.

Esed'in kimyasal silah kullanarak BMGK kararlarını ihlal ettiğini kaydeden Haley, "ABD, harekete geçmek zorunda kaldı. Kimyasal silah kullanılmasının cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz...Rejimin eylemlerini dikkatli bir şekilde izliyoruz." şeklinde konuştu.

Esed ne zaman varil bombaları atsa ve kendi halkını açlığa mahkum etse, Rusya'nın kendini uluslararası toplumdan izole ederek Esed'i desteklediğine dikkati çeken Haley, Rusya'ya, Esed üzerindeki nüfuzunu kullanarak kimyasal silah kullanılan bütün bölgelerde soruşturma yapılabilmesi için rejimin erişim izni vermesini sağlama çağrısı yaptı.

Rusya'nın siyasi süreci destekliyorsa sorumluluklarını yerine getirmesinin zamanı geldiğini vurgulayan Haley, sahada gerçek bir ateşkese ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Haley, İran'ı ise "Suriye'de yangına körükle gitmekle" suçladı.

"BU SAVAŞI BİTİRMEYE HAZIRIZ"

Suriye'de bundan sonra neler olacağının tarafların ne yapacağına bağlı olduğunu ve ABD'nin taraflar üzerinde nüfuzunu kullanarak kendi sorumluluğunu yerine getireceğini anlatan Haley, şöyle devam etti:

"ABD siyasi sürecin işe yarayacağına inanıyor ve Cenevre sürecine bağlı kalmaya devam edeceğiz. Ağırlığımızı ve kaynaklarımızı diplomasi için kullanacağız ve bu savaşı bitirmeye hazırız ama bizim kararlılığımız yeterli değil. ABD Esed üzerinde nüfuzunu kullanacak ve DEAŞ'ı yenecek ortaklar arıyor."

YORUMLAR 37
  • NİYAZİ KARACA 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar ölüyor bunun kimyasalı, konvensiyoneli, kolayı, zoru, acılısı, acısızı olmaz. Sizi tutan da yok bitirin artık, daha neyi bekliyorsunuz. Sizin derdiniz savaşı daha ne kadar uzatıp, silah satabiliriz.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Trump belki de dediğini yapar, ne de olsa başa yeni geldi, henüz bir kaypaklığını görmüş değiliz. Bu sözleri Obama söylese yemezlerdi, ama henüz başa yeni geçmiş birisi var... Ancak bu çıkışların altında yatan başka sebepler olabilir o ayrı... Bakalım bu cidden söylendiği gibi mi ilerleyecek yoksa başka sorunlar mı doğuracak, hep birlikte göreceğiz... Esed İ gönderip yerine daha sinsi birisini getirme ihtimalleri de var. Ne de olsa Trump Müslüman düşmanı. Kendi ideolojisini gerçekleştireceği bir proje de düşünüyor olabilir...
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi bitirinde görelim yalnızsuriyeyi parçalamayın
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahın gözü de sizin üzerinizde.
    Cevapla
  • hakaN 6 yıl önce Şikayet Et
    anlamakta zorlanıyorum müslüman ülkeyiz ama neden abd yi haklı buluyoruz gavurdan dost olmaz şunu unutmayalımki bu gidişle islam ordusunu kurmak hayel oluca abd sırasıyla islam ülkelerini bolüyor aynen pkk nın bizi icten bölmek istemesi gibi. unutmayalımkı dışa bagımlılık azaldıkca düşmanlar artacaktır
    Cevapla
  • Therwish 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş İran ile aramızı bozmamamız lazım demiş, asıl din düşmanı İRAN dır. Amerika asıl bunları vurmalı. ama bunlar zaten Amerikan uşağı.
    Cevapla
  • Furkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Esad babası gibi halkının canına kıyıyor. Nasıl yanında duralım ki? Diğer ülkelerde ondan farklı değil ama. Amerika, Rusya hepsi katliam yapıyor. Bizim İran ile aramızı bozmamamız lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!