Hamaney'den tüm İran'a uyarı! Kıymetini bilin

İran'da son günlerde sağlık sorunlarıyla ilgili tartışmalarla gündeme gelen dini lider Ayetullah Ali Hamaney, komutanlara hitap etti.

Hamaney'den tüm İran'a uyarı! Kıymetini bilin
Hamaney'den tüm İran'a uyarı! Kıymetini bilin
GİRİŞ 19.04.2017 13:43 GÜNCELLEME 19.04.2017 14:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hamaney'n resmi internet sitesi 'khamenei.ir'de yer alan habere göre, Ordu Günü münasebetiyle başkent Tahran'da İran ordusu ve Devrim Muhafızları komutanlarına hitap eden Hamaney gündeme dair açıklamalar yaptı. 

Hamaney, konuşmasında ülkedeki ekonomik sorunlarla ilgili, "Yetkililer halkın geçim sorununu ciddiyetle ele almalıdır. Düşmanlar ekonomi yönünden ulusumuza saldırıyorlar. Bu nedenle iktisadi sorunlar önemsenmelidir" ifadelerini kullandı.

''HERKES SEÇİMLERİN KIYMETİNİ BİLMELİ''

İran'da 19 Mayıs'ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili ise Hamaney, şunları kaydetti: "Herkes seçimlerin kıymetini bilmelidir. Devlet, halk, herkes. Halkın seçimlere geniş katılımını sağlamak lazım. Yabancı düşman medyanın seçimlerimize gölge düşürmesine izin vermemeliyiz."

İran meclis sözcüsü Ahmed Hatemi, geçen ay yaptığı açıklamada Hamaney'in yerine gelebilecek yeni adayı belirlemek için gizli bir komisyon kurulduğunu, halihazırda 10 aday üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. 78 yaşındaki Hamaney, 2014 yılında prostat kanseri nedeniyle ameliyat olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • buyuk türk 7 yıl önce Şikayet Et
    hamaney sizin rakipleriniz hep aynı fabikadan cıkıyor .
    Cevapla
  • bg turk 7 yıl önce Şikayet Et
    Iranda secim mi var ? hameney 5 kisiyi gosteriyor halk onlardan birini seciyor
    Cevapla
  • Molla Kasım 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bizde 3 kişi çıktı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine, halkın aday göstermesi bile engellendi. İran bizden daha ileride bu durumda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı