Rusya'dan Suriye açıklaması

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin savunma komitesi başkanı Viktor Ozerov, "Suriye’ye gereken hava savunma sistemlerini göndermeye hazırız" dedi.

Rusya'dan Suriye açıklaması
Rusya'dan Suriye açıklaması
GİRİŞ 22.04.2017 16:30 GÜNCELLEME 22.04.2017 16:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin savunma komitesi başkanı Viktor Ozerov, bir anlaşmaya varılması halinde Suriye’ye gereken hava savunma sistemlerini öncelikli olarak göndermeye hazır olduklarını söyledi.

Ozerov Sputnik'e verdiği demecinde şu ifadeleri kullandı: "Gerekli sayıdaki hava savunma sistemleri (Suriye'ye) öncelikli olarak gönderilebilir. Bir anlaşmaya varılması halinde Suriye'ye gereken hava savunma sistemlerini göndermemizde olağanüstü bir durum da yok. Zira Suriye savaş halinde. Rusya da ona bu konuda yardım ediyor."

Ozerov ayrıca, Suriye'ye hava savunma sistemi göndermelerinin uluslararası hukuku ihlal etmeyeceğini çünkü söz konusu sistemlerin savunma amaçlı silahlar olduğunu söyledi.
 
Ozerov'un bu açıklamaları, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Sputnik'e verdiği mülakatta, yeni hava savunma sistemleri konusunda Rusya'yla görüştüklerini duyurması ardından geldi.

YORUMLAR 1
  • ismo 6 yıl önce Şikayet Et
    Çocukları ve sivilleri öldürmesi için hava savunma sistemi yerine hava saldırı sistemi gönderiyorlar. İnsanları öldüren uçakların çoğu Suriye savaş uçağı kılığına girmiş Rus uçaklarıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor