ABD'den YPG açıklaması: Sürpriz olmaz

Pentagon Sözcüsü Albay Jeff Davis, terör örgütü YPG'nin başını çektiği SDG'nin Tabka'ya girmesinin sürpriz olmayacağını açıkladı.

ABD'den YPG açıklaması: Sürpriz olmaz
ABD'den YPG açıklaması: Sürpriz olmaz
GİRİŞ 24.04.2017 22:36 GÜNCELLEME 24.04.2017 22:37
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis, Suriye’nin Tabka şehri ve Barajı'nın halen DEAŞ’ın kontrolünde olduğunu ve ABD’nin desteklediği kuvvetlerin şehre girip girmediğini bilmediğini söyledi.

Pentagon Sözcüsü Davis, günlük basın brifinginde Tabka şehriyle ilgili soruları yanıtladı.

"ŞEHRE GİRMELERİ SÜRPRİZ OLMAZ"

PYD/PKK terör örgütünün öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) bağlı unsurların Tabka şehrine girdiğine yönelik yerel kaynaklara dayandırılan bazı haberlerin sorulması üzerine Davis, “Şehrin sınırlarını nasıl tanımladıklarını bilmiyorum ama şehrin yakınlarında olduklarını biliyorum ama şehre girmeleri de sürpriz olmaz. Ancak şehir halen DEAŞ'ın kontrolünde.” dedi.

Tabka şehrinin yanı sıra Tabka Barajı'nın da DEAŞ’ın kontrolü altında bulunduğunu ifade eden Davis, barajın durumunun iyi olduğunu ve su seviyesinin önemli ölçüde düşürüldüğünü ifade etti.

YORUMLAR 20
  • makif 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD ateşle oynama TÜRK ordusunu karşına alma ...!
    Cevapla
  • arif gören 6 yıl önce Şikayet Et
    Harika lâf çakmaları ve birilerine mükemmel göndermeler yapmışsın. Tebrik ediyorum. Kimse unutmasın: Türkiye Orta Doğu'da kendisine zarar vereceğini düşündüğü istemediği her oyunu bozabilir.
    Cevapla
  • KahramanMaraşlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Gavuru gavura kırdır Ya Rabbi şu mübarek günler hürmetine.
    Cevapla
  • sermetin arkadaşı 6 yıl önce Şikayet Et
    süpriz girerken olmaz belki ama sonra PYD ye birileri girerse olan abd denen haçlı TERÖR devletine olur. giren PYD ye olurken bağırtısı abd den gelir. denemeyi bile düşünmeyin.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiden ayak yapıyor yani pyd sınırında durmıyacak tüm suriyeyi elegeçirecek diyor.....Gerekli önlemler alınmalı bu teroristlere zemin bırakılmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İzmir'de deprem!