DAEŞ'i süpürdüler! Örgüte bir darbe daha

Irak’ta hükümete bağlı askeri birliklerin Musul operasyonu sürerken, UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan antik kent Hatra’yı DAEŞ‘in elinden geri aldı.

DAEŞ'i süpürdüler! Örgüte bir darbe daha
DAEŞ'i süpürdüler! Örgüte bir darbe daha
GİRİŞ 27.04.2017 17:43 GÜNCELLEME 27.04.2017 17:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak'ta yoğun çatışmaların ardından, Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Örgütü UNESCO'nun kültür mirası listesinde yer alan antik kent Hatra'nın, Şii Haşdi Şaabi milisleri tarafından kurtarıldığı bildirildi.

AFP haber ajansı Şii Haşdi Şaabi milislerinden oluşan Halk Seferberlik Birlikleri koalisyonunun, salı günü başlattığı operasyon kapsamında Hatra yönünde hızla ilerlediğini, operasyona havadan helikopter desteği sağlandığını ve DAEŞ'in fazla direniş göstermediğini belirtti.

Musul'un DAEŞ'den geri alınması için başlatılan operasyonun koordinatörü General Abdulamir Yarallah, Haşdi Şaabi birliklerinin Hatra'yı rekor bir süre içinde tamamen kurtardığını vurguladı. Antik Hatra kentinin tarihi yapısına büyük zarar verildiği belirtildi.

DAEŞ’in 2015 yılı Nisan ayında yayınladığı bir videoda, DAEŞ milisleri UNESCO'nun kültür mirası listesinde yer alan Hatra’daki antik heykelleri tahrip ederken görülüyor.

DAEŞ'İN SON KALESİ MUSUL'DA SIRA

Irak hükümetine bağlı birlikler Ekim ayından bu yana ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun desteğiyle, DAEŞ’in Irak’taki son kalesi olan Musul'u DAEŞ'den kurtarmak için mücadele ediyor.

Musul operasyonunun başlaması öncesinde Birleşmiş Milletler'in verilerine göre kentteki yarım milyondan fazla sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Tahminen 400 bin kadar sivilin kent merkezinde kaldığı, bu nedenle uluslararası koalisyonun kara birliklerini havadan desteklemesinin güçleştiğine dikkat çekiliyor. 

YORUMLAR 2
  • Saruhan_Sarı 6 yıl önce Şikayet Et
    daeş başaladığı gibi aniden yok olacak,bir projeydi zaten,daeş in yerine horasaniler devreye girecek,daeş ten beter işler yapacaklar,projenin yöneticiside yeni abd başkanı olacak.
    Cevapla
  • OSMAN GAZİ 6 yıl önce Şikayet Et
    daiş de terörist irak ordusuda terörist iki terör örgütü savaşıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...