Iraklı Kürtler referanduma hazırlanıyor!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Barzani'nin danışmanı, referandumun Kerkük'ü de kapsayacağını belirterek ABD Başkan Yardımcısı Pence ile konunun görüşüldüğünü açıkladı.

Iraklı Kürtler referanduma hazırlanıyor!
Iraklı Kürtler referanduma hazırlanıyor!
GİRİŞ 08.05.2017 09:05 GÜNCELLEME 08.05.2017 09:16
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

İngiliz The Times gazetesi, bölgedeki üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, Iraklı Kürtlerin sonbaharda bağımsızlık referandumuna hazırlandığını duyurdu. Gazeteye konuşan, Irak merkezi hükümeti eski dışişleri ve maliye bakanı Hoşyar Zebari, "Irak'ın geleceğinden umudu kestik" diyerek DAEŞ'e karşı yürütülen Musul operasyonunun sona ermesinin beklendiği sonbahar aylarında bağımsızlık oylamasının yapılmasının planlandığını açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesud Barzani'nin danışmanı Hemin Havrami de aynı haberde yer alan açıklamasında, referandumun Kerkük'ü de kapsayacağını söyledi. Havrami, referendum konusunun, Barzani ile ABD Başkan yardımcısı Mike Pence arasında da ciddi şekilde tartışıldığını gazeteye açıkladı.

Hemin Havrami, İngiltere Dışişleri Bakanlığı ile de görüşmeler gerçekleştiğini söyledi.

Gazeteye açıklamalarına devam eden Hoşyar Zebari, referandumu takiben hemen bağımsızlık ilan edilmeyeceğini, Bağdat hükümetiyle toprak ve tanınma konularında müzakere edileceğini söyledi.

TÜRKİYE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz ay Kerkük'teki bazı kamu binalarına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayraklarının asılması, Bağdat'taki merkezi hükümet ile İran ve Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

KAYNAK: BBC
YORUMLAR 171
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük ve Musul un ırakta başka bir yere bağlanmasına Türkiyeye geçeceğine dair madde var lozan da aynen gak talep eder sınırlarımıza dahil ederiz
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    ne korkucaz kim korkuyormuş
    Cevapla
  • sanat 6 yıl önce Şikayet Et
    Ancak konuşuyoruz ama hükümetten bir açıklama var mı allah aşkına
    Cevapla
  • efe 6 yıl önce Şikayet Et
    musul ve kerkuk petrollerını ıcın surıyeden akdenıze acılan bır korıdor olusturmaya calısıyor amerıka nıcın kurulucak kurt devletının ayakta kalması ıcın
    Cevapla
  • Adapazarli 6 yıl önce Şikayet Et
    Ataturk ileri goruslu bir insandi irak toprak butunlugu bozulduguu zaman ki bu durumda ole gozukuyor uluslararasi anlasmardan dogan hakkimiz musul ve kerkukte hak sahibi oldugumuzu gosteriyor . Turkiyenin dort bir yani sarildi butun sinirlarimizda abd rusya fransa ingilterenin usleri var resmen kuşatildik ama bilmedikleri birsey var kanlaaa çizildi kanla silinir vesselam.
    Cevapla
  • Selman 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi kanımız dökülüyor ama.Yüzde 99 müslüman kanı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı