S. Arabistan'dan bir Katar hamlesi daha!

S. Arabistan Turizm ve Milli Miraslar Başkanlığı, ülkede bulunan otel ve işletmelere gönderdiği yazı ile El-Cezire televizyonuna ait tüm kanalların silinmesini istedi.

S. Arabistan'dan bir Katar hamlesi daha!
S. Arabistan'dan bir Katar hamlesi daha!
GİRİŞ 09.06.2017 07:49 GÜNCELLEME 09.06.2017 07:57
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Turistik Oteller ve Konaklama Yerleri Yönetmeliğine göre işletmelerdeki uydudan televizyon yayınını alan sistemlerde öncelikle ülkenin resmi kanalları olması gerektiği, Suudi Arabistan, din ve ahlak karşıtı kanalların ise bulunamayacağı belirtildi.

İlgili yönetmelik maddeleri uyarınca Başkanlık, işletmelerdeki uydu sisteminden Katar merkezli El-Cezire'ye ait tüm kanalların silinmesi gerektiğini duyurdu.

Açıklamada, kanalların kaldırılmaması durumunda her bir işletmeye 100 bin Suudi Arabistan riyali (26,6 bin dolar) para cezası kesileceği ifade edildi.

KATAR İLE BAZI ARAP ÜLKELERİ ARASINDAKİ KRİZ

Katar Resmi Haber Ajansı (QNA), 23 Mayıs gecesi Katar Emiri Şeyh Temim Al Sani'ye atfen "ABD'ye karşı ve İran'ı destekleyici" açıklamalar yayınladı. Ancak açıklamadan hemen sonra, Katar resmi olarak QNA sitesinin siber saldırıya uğradığını duyurdu. Söz konusu açıklamaların dikkate alınmamasını talep etti. Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) yayın yapan Al Arabiya ve SKY News Arabia kanalları resmi açıklamalara rağmen yayınlarına devam etti. Suudi Arabistan, BAE, Mısır gibi ülkeler Katar menşeli yayın yapan tüm yayın kuruluşlarına erişimi ülke içinde yasakladı.

3 Haziran'da BAE Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe'ye ait olduğu iddia edilen ve bazı hacker gruplar tarafından ele geçirilen e-postalar yayınlandı. E-maillerde Büyükelçinin İsrail yanlısı Demokrasiyi Savunma Vakfı (FDD) ile yakın ilişki içinde olduğu ve Türkiye ile Katar'a karşı ortak politikalar geliştirmeye çalıştıkları iddia edildi.

Suudi Arabistan, BAE, Yemen, Mısır ve Bahreyn 5 Haziran'da yaptıkları açıklama ile Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurdu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istedi. Katar’a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katıldı.

Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn yayınladıkları ortak bildiri ile Katar'ın desteklediğini öne sürdükleri 12 kuruluş ve 59 kişiyi "terör listesi"ne eklediklerini açıklad

KAYNAK: AA
YORUMLAR 74
  • Suayip 6 yıl önce Şikayet Et
    Arab ulkelerinin muslumanlar tarafindan fetih edilmesi lazim.cunku suanki yonetimler batiya illegal devletlere boyun bukmus durumda.
    Cevapla
  • saltoli 6 yıl önce Şikayet Et
    okadarmusluman nufusun ugradigizulumu gormemezdengeldin sirtini siyonislere dayadin amerikayla aynikulvarda kosmaya calisiyosun bunu neden yapiyosun anlamakta zorluk cekiyorum halkitarafindan secilmis mursiyi darbeyapanlari odullendiripbisuru paravererek destekoldun bukadar zalimekucak acarak allahin rizasini nasilkazanacaksin biayagincukurda tovbeet
    Cevapla
  • Ekrem kuyucu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu arabistan ve mısır gerçek bir abd ve israil piyonudur allah bu ülkelerin şerrinden tüm müslümanları korusun amin.
    Cevapla
  • Seyf 6 yıl önce Şikayet Et
    Oturup barıştırmak lazım yoksa kim lailaheillallah diyorsa zarar görür aklı selim düşünmek lazım yarın araplar yine bir olur zararı türkiye görür aklımızı başımıza alalım
    Cevapla
  • Macit 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda Katar'a yapılanlar haksız olmakla birlikte, zamanında Katar da Abd'nin ve Batı'nın gazıyla Suriye'de iç savaşı körüklemişti. Eden buluyor. Bu işler böyledir. Yüce Allah her şeyin hesabını sorar. Bop projesinin uşakları da zamanı gelince ağa babaları tarafından hizaya getirilir. Demekki biz Müslümanların burdan çıkarması gereken bir sonuç var: Kardeşinin kuyusunu kazmayacaksın, gün gelir o kuyu seni de içine alır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor