İngiliz uydusu BAE’den Libya’daki ateşe de benzin

Türkiye ve Katar’a karşı kirli ittifaklara giren Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Libya’ya uygulanan BM ambargosunu delerek ABD yanlısı Hafter'e ağır silahlar verdiği ortaya çıktı.

İngiliz uydusu BAE’den Libya’daki ateşe de benzin
İngiliz uydusu BAE’den Libya’daki ateşe de benzin
GİRİŞ 12.06.2017 06:36 GÜNCELLEME 12.06.2017 06:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Katar krizinin patlak vermesinde rol oynayan ve İsrail destekli FDD vakfıyla ortak hareket ettiği basına sızan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Libya krizinde de ambargoları deldiği ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler'in (BM) hazırladığı rapora göre BAE, Libya'da uluslararası camianın meşru gördüğü Tobruk hükümetine karşı savaşan General Halife Hafter'e saldırı helikopterleri, askeri araçlar ve bir de uçak gönderdi.

"BAE'nin Libya'ya doğrudan destek ve malzeme desteği sağladığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verilen raporda bu ülkenin Hafter'e Mi-24p tipi atak helikopterleri verdiği bilgisi yer aldı. Mi-24p helikopterlerini üreten Belarus'la temasa geçen BM denetçileri, sözkonusu helikopterlerin BAE'ye satıldığını doğruladı. Helikopterlerin Nisan 2015'te, Hafter önderliğindeki Libya Ulusal Odrusu'na ulaştırıldığını kaydeden gözlemciler "BAE'li yetkililerin bu konuda sessiz kaldığını" belirtti.

Raporda BAE tarafından Hafter'e en az bir adet At-802i uçağı, 93 adet zırhlı personel nakliye aracı ve 549 adet zırhlı ve zırhsız araç verildiği, bu araçların bir kısmının Suudi Arabistan ve Mısır limanlarından Libya'ya gönderildiği bilgisi yer aldı. Hafter güçlerinin elinde bulunan insansız hava araçlarının da büyük ihtimalle BAE desteğiyle faaliyette olduğu aktarıldı.

Bölgedeki şehirleri, petrol üretim tesislerini ve hava üslerini eline geçiren Hafter kuvvetleri, ABD, AB, BM ve Türkiye'nin de tanıdığı Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne karşı savaşıyor.

Sabah

YORUMLAR 7
  • Ahmet Aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanın canına kastedene müslüman denilmez.
    Cevapla
  • Kaddafiyi ararsiniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve rusya da işin içinde hafter denen,bu adam,sovyet zamani rusya da egitim aldi kuzey afrikada libya ile ismini hatirlamadigim bir ulke ile olan savasta o ulkeye esir düştü hafter,daha sonra da abd bu adami abd ye aldi,şimdi libya bolundu ve abd rusya el altindan anlaştı ilk basta ab de isin icinde oldugu için tobruk uluslarasi hukumeti tanindi ,bu arada hafter i abd tekrar ulkesine gonderdigi icin bizzat bae misir (kendi kuklasi bu ulkeler abd nin)aracili ile silahlandirip rusya ile beraber. Libyaya hakim olma ab yi saf,disi etme ve ipek yolunda bulunan tum enerji hatlarina sahip olma arzusu nun kisa bir planidir
    Cevapla
  • kaddaf 6 yıl önce Şikayet Et
    libyayı birleştirecek olan hafter, gerisi terörist
    Cevapla
  • Birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir haberle Katar'a dost, diğerlerine düşman olduk. Katar da bizim diğer Müslüman ülkeler de. Şimdilik sorunlar olabilir fakat elin kafirinden iyidirler yine de.
    Cevapla
  • sırdar 6 yıl önce Şikayet Et
    bunları bir kenara not ediyoruz zamanı geldiğinde sanmasınlar hesap sorulmayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi