Arabistan tehdit etti! Somali geri adım atmadı

Körfez ülkeleriyle yaşanan Katar krizinde, tarafsız kalmayı tercih eden Somali'ye, Suudi Arabistan 80 milyon dolar teklif etti.

Arabistan tehdit etti! Somali geri adım atmadı
Arabistan tehdit etti! Somali geri adım atmadı
GİRİŞ 13.06.2017 06:00 GÜNCELLEME 13.06.2017 08:13
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, uyguladıkları ambargoyla Katar'ı çaresiz bırakmaya çalışıyor. Bu kapsamda Suudi Arabistan'dan yeni bir hamle daha geldi.

Middle East Monitor gazetesinin haberine göre, Somali Başbakanı Muhammed Abdullah Fermacu'ya Suudi Arabistan, Katar'la ilişkilerini kesmesi için 80 milyon dolar teklif etti.

SOMALİ'YE TEHDİT

2 saatlik düşünme süresinin ardından Somali tarafından teklifin reddedildiği bilgisi geldi. Ancak Suudi Arabistan bu kez Somali'ye yaptıkları yardımları kesmekle tehdit etti. Buna rağmen Somali tarafsız kalacağını iletti.

HER ŞEY İSRAİL İÇİN!

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında çıkan kriz İsrail’in kar hanesine yazılmaya başladı. İslam ülkeleri arasında çıkan her meseleyi kendi çıkarlarına göre kullanan İsrail, son Körfez krizinde de, hem Arap ülkeleri arasındaki ayrıştırmayı derinleştirmeyi, hem Filistin meselesini ve artan zulmü dünyanın gözünden kaçırmayı hem de kendisine yönelik son direniş noktalarını sarsmayı başardı.

KATAR KRİZİ

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, geçen hafta Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

Katar'a karşı diplomatik ablukaya daha sonra Maldivler, uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya'daki Tobruk hükümeti, Moritanya ve Komor Adaları da katılmıştı. Ürdün ise salı akşamı Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğünü ve merkezi Katar'da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapattığını duyurmuştu.

YORUMLAR 72
  • Ordulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Fitne ateşini yaktılar. Zor söner. Ispatın yok ise , bu hamlen sana ağır ödetilir kral efendi. Yalan söylüyor isen mahşer gününde iki elim yakanda olur inşallah !
    Cevapla
  • fbi 6 yıl önce Şikayet Et
    abd-nin köleleri
    Cevapla
  • Somali 6 yıl önce Şikayet Et
    Kral ciplak dedi,
    Cevapla
  • İnfak ve Araplar 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet,abd ye 380 milyar dolar ver silah anlaşması yap, sonra somaliye dön efenim gönlümden koskoca 80 milyon koptu oda seni sevdiğim için de...çkçkçk çok yazık kral efendi...avrupalı hrıstiyan bir gazeteci geçenlerde dediki: Tayyip erdoğan milyar dolarları mültecilere yardım etmek için kullanırken biz onun harcadığının fazlasını o zavallı insanlar almamak için yok etmekte kullandık..nekadar içler acısı bir tespit..eğer Hak yolunda doğru ve dürüst yürümezsen bu sana çok daha fazlasına maliyetle düşmanlık kan ve gözyaşı olarak geri döner...İlahi adalet denir er geç tecelli eder...
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Görüyormusun kral efendi sen paran la kendini satiyorsun ama hic birseyi olmayan Somaliyi Satin alamiyorsun. Hic düsündünmü acaba neden?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek